Fire blad Lundanes løp lørdag ettermiddag norgescup i orientering nær Moss. Aller best var lillesøster Ingrid med en sterk 3. plass i yngste eliteklasse for junior damer.

Mellomdistansen stod på programmet.

Ingrid ble klokket inn på tida 21.51 i løypa på 2550 meter. Hun var 1.42 minutt bak vinneren Gina Granstedt, Halden. Toer i klassen ble Marie Olaussen, Fredrikstad.

Verdensmesteren på distansen; storebror i familien Lundanes; Olav, ledet eliteklassen for menn ved første passering på 1,1 km.

Men etter hvert ble det for mange feil for 27-åringen som løper for Halden Skiklubb.

Olav passerte mål på en beskjeden 9. plass. Vinner ble som på fredagens sprint; Eskil Kinneberg, som representerer IFK Gøteborg. Kinneberg kom inn på 30.58 i en løype som var 5760 meter. Lundanes fikk tida 33.13 på 9. plass, altså 2.15 minutt bak vinner Kinneberg som var suveren med 56 sekunder ned til Baptiste Rolland, Kristiansand, på 2. plass.

Ivar Lundanes, Emblem, måtte nøye seg med 24. plass på tida 39.19, mens den tredje bror Lundanes; Bjørn ikke fikk notert sluttplassering grunnet disk.

I junior H17-18 ble det 51. plass til Erlend Sandnes Nilsen, Emblem, drøye ti minutter bak klassevinneren i løpet som gikk under navnet Lørdagskjappen.

Søndag er det langdistanse i norgescupen i indre Østfold.