– Jeg kommer til å fratre min nåværende jobb som dekan ved det medisinske fakultet ved NTNU i Trondheim i begynnelsen av juni. Fram til jeg tiltrer i min nye jobb 10. august, skal jeg ha ferie og i tillegg reise rundt for å lytte og bli kjent med medarbeidere i helseforetaket. Når jeg er på plass i begynnelsen av august, vil jeg ha en bedre forutsetning for å kunne uttale meg, sier Stig Slørdahl som ber om forståelse for at han ikke kan uttale seg om konkrete spørsmål på nåværende tidspunkt.

Gler seg

– Jeg tror det blir både spennende og utfordrende, sier han.

Fra Kristiansund

Stig Slørdahl er født i Kristiansund, og har siden 2005 vært dekan ved medisinsk fakultet ved NTNU i Trondheim.

Han er utdannet lege, og har i perioden som dekan hatt permisjon som professor I i kardiovaskulær fysiologi ved Institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk. Han også bakgrunn som overlege ved Norsk hjerteinfarktregister som er lagt til St. Olavs Hospital.Han startet sin legepraksis i turnustjeneste ved sjukehuset i Molde og i Fræna kommune i perioden 1985-1987.

Spesialisering

Slørdahl har spesialisert seg innen disiplinene indremedisin og hjertesykdommer og har en betydelig vitenskapelig merittliste.

Han har vært svært opptatt av formidling, lederutvikling og undervisning. Han har hatt en lang rekke styre- og lederoppgaver knyttet til medisin og forskning både i Midt-Norge, nasjonalt og internasjonalt.

Meget kompetent

– Jeg er svært tilfreds med at vi har fått en meget kompetent ny administrerende direktør for virksomheten. Slørdahl er godt kjent i regionen, og har tung medisinsk bakgrunn. Helse Midt-Norge har høye ambisjoner om å utvikle og sikre enda bedre tjenester for befolkningen i årene som kommer, og jeg er glad for at vi har fått med oss Slørdahl med på laget som skal realisere dette, sier styreleder Ola H. Strand i Helse Midt-Norge RHF.