I hovedstaden hoppet kronprinsen, og på Blindheim barneskole var det helseminister Bent Høie som fikk æren av å hoppe i gang den tiende utgaven av Nasjonalforeningens aksjon Hopp for hjertet.

Aktivitet

- Målet med konkurransen er å vise at fysisk aktivitet både er morsomt og bra for helsa, og at det lett  kan kombineres med fag og undervisning. Og i Ålesund har det alltid vært god oppslutning om aksjonen, sier Solveig Hauge som er leder av Blindheim og Hatlehol helselag som er lokale arrangører.

Nasjonal

Hopp for hjertet er en nasjonal hoppetaukonkurranse, og i år arrangeres den for tiende gang. Det er elevene fra fjerde til sjuende trinn som deltar, og den foregår fra den 28. april til 12. mai. Hopp for hjertet har vokst fra å engasjere 40. 000 skolebarn i 2005 til over 114 000 barn i 2014.

Gleder oss

Sjetteklassingene Synnøve Lager og Andrea Orradottir på Blindheim barneskole skal selvsagt være med, og forklarer at man får poeng etter hvor mange minutter man holder på.

- Men det må skje i skoletida understreker de to som syntes det var spennende å få besøk av en helt ekte minister.

Ministerens tettpakkede program sprakk med nesten en halvtime, men elevene ventet tålmodig og ga Høie en varm velkomst da han dukket opp.  Og han lot seg ikke be to ganger da folkehelsekoordinator Kathrin Kobbevik utfordret ministeren til å prøve hoppetauet. Han viste imponerende spenst og håpet at elevene ville kaste seg inn i konkurransen med fynd og klem.

- Dere sitter vel ikke bare foran datamaskina, spurte ministeren og fikk et rungende nei som svar.

- Lenge siden du hoppet med tau Høie?

- Tror det var omtrent på denne tida i fjor, smilte ministeren før han ble omringet av ivirge elever som gjerne ville ha en autograf før han stakk igjen.

Også i fjor fikk Blindheim barneskole æren av å være arena for åpningen av Hopp for hjertet.

Ikke hver dag man har en minister på besøk, så det gjelder å sikre seg en autograf. Foto: Staale Wattø