Smølværingen, som er leder i Nordmøre næringsråd og sitter i fylkesutvalget og fylkestinget for Venstre, mener sunnmørs-politikerne nå må kjenne sin besøkelsestid.

- Her har tre fjerdedeler av fylket ingen tillit til beslutningen som er tatt, og så viser Høie til hvordan Molde-miljøet ser verden. Er Høie statsråd bare for Molde? Det som for dem er konspirasjonsteorier er i hvert fall harde realiteter for resten av fylket. Kontrollkomiteen på Stortinget støtter også vår oppfatning av virkeligheten, men statsråden fortsetter altså å gå god for uryddighetene, sier Iver Nordseth til Tidens Krav.

Venstre-politikeren sier til avisa at han har snakket med flere fylkespolitikere fra Sunnmøre, både i og utenfor Høyre, om situasjonen som er oppstått etter vedtakene i sykehussaken. Mens Kristiansund Høyre har vært i harnisk, har Ålesund Høyre, anført av ordfører Bjørn Tømmerdal, valgt å spille på lag med Høyre-styrte Molde i plasseringen av sykehuset.

Frykter innstramming

Alvhild A. Bjørge i Ålesund Venstre sier til smp.no at hun ikke ble beroliget av Høies forsikringer tirsdag om at Ålesund fremdeles skal være det største sjukehuset i fylket.

- Jeg vet at vedtaket ligger der, men når man bygger på Hjelseth så blir det veldig dyrt, og de midlene må tas innad i helseforetaket. Og blir det sprekk, kan det bli fort gjort grep vi på Sunnmøre ikke ønsker, sier Alvhild A. Bjørge.

Hun minner om at det allerede er vedtatt at det skal spares 700 millioner i helseforetaket.

- Og hva med de 500 millionene som trengs for å pusse opp Ålesund sjukehus til forsvarlig standard? Nei, jeg frykter at et nytt sjukehus på Hjelseth blir gjort attraktivt og får funksjoner fra Ålesund. Det er derfor betenkelig at politikere på Sunnmøre sitter stille og ser på.

Alvhild Aspelund Bjørge, Foto: Arild Mæhle Waksvik