Foreløpig har fire personer status som siktet. Det bekrefter politiadvokat Yngve Skovly ved Sunnmøre politidistrikt overfor smp.no.

Skovly har akkurat begynt å se på saken, og vil komme tilbake med mer informasjon etter hvert. Det var natt til torsdag at tre pingvinkyllinger og ett egg ble stjålet fra Atlanterhavsparken i Ålesund. Mange har lett etter de savnede pingvinene uten å finne noe som helst.

En overvåkningsvideo som er overlevert til politiet viser at sju personer var inne på parkens område. Ifølge daglig leder Tor Erik Standal ved Atlanterhavsparken ble det også tatt bilder med blitz underveis.

– Er det russ som er siktet?

– De er i hvert fall født i 1996, sier Skovly.

Etter det Sunnmørsposten kjenner til er alle de fire russ. Strafferammen er inntil tre års fengsel.

Smp.no har fått opplyst fra politiadvokat Hilde Haugen ved Sunnmøre politidistrikt at personene er siktet etter dyrevelferdslovens paragraf 14.

– Det foreligger en foreløpig siktelse i saken, og flere er siktet etter dyrevelferdslovens paragraf 14. Siktelsen kan bli endret etter hvert som etterforskningen pågår. I utgangspunktet er siktelsen knyttet til det å sette dyr i en hjelpeløs tilstand, sa Haugen til smp.no tidligere fredag.

Skovly vil avvente med ytterligere opplysninger, men sier at noen erkjenner å ha vært inne på området, uten at de innrømmer å ha fjernet noe.

Ifølge vår reporter på stedet er det ingenting nytt om de forsvunnede pingvinene. Det har versert rykter på sosiale medier om at dyra er funnet i live, men dette avkreftes av daglig leder Tor Erik Standal ved Atlanterhavsparken klokka 14.25.

Smp.no kommer med mer.