En stabel med tomme containere ramlet fra et skip og ned på kaia ved Skutvika fredag kveld. Ingen personer skal ha blitt skadet i uhellet. Det skal være snakk om så mange som 11-12 containere, ifølge smp.no sin reporter på stedet.

- Vi behandler det som ei arbeidsulykke, sier vakthavende operasjonsleder Borge Amdam i Sunnmøre politidistrikt lørdag morgen.

Under lossing

Det var under arbeid med lossing at uhellet skjedde, og ifølge arbeidere på stedet skal båten ha lagt seg såpass mye over på grunn av vektforskyvning at de tomme containerne falta av når sikringen til disse var løsnet.

Uhellet skjedde rundt klokka 23. Det er skipet "Pioneer Bay" som har hatt uhellet. Folk i nabolaget ble oppskaket av et stort brak, og så samtidig at skipet la seg over på babord side.

Kunne blitt alvorlig

- Slikt skal ikke skje. Jeg er veldig glad for at ingen ble skadet. Dette kunne gått langt verre, sier administrerende direktør Jan Arve Hoseth ved konteiner-terminalen som tilhører Tyrholm & Farstad AS.

Feilvurdering?

- Hva gikk galt?

- De som drifter skipet må få sine fagfolk til å se på det, sier Hoseth til Smp.no

Politi og Havnevesen var på stedet i natt.

I formiddag blir det gjennomført en såkalt survey, der fagfolk vurderer hva som har skjedd. Etterpå blir det rydda opp, slik at båten kan fortsette arbeidet. Hoseth regner med at opprydninga kan gjøres lørdag ettermiddag.

- Hvor ofte skjer slike uhell?

- Jeg har ikke opplevd denne type hendelse før, sier Hoseth, som har vært sjef for Tyrholm & Farstad de siste sju åra.