Det var en ting ingen av russepresidentene som holdt tale på Utstillingsplassen tidligere i dag kunne la være å nevne, nemlig pingvin-tyveriet.

— De siste dagene har det ikke vært like artig å være russepresident. Det som skjedde ved Atlanterhavsparken er en beklagelig sak, og slikt tar vi avstand fra. Jeg har aldri vært mer glad i russen enn etter at jeg selv har fått lede skolen min. Da orker jeg ikke å stå her å snakke mer negativt, sier Christoffer Ryste, russepresident ved Ålesund videregående skole, i sin tale før han fortsetter med de positive opplevelsene fra russetida.

Kritikk

En som hadde et tydelig større engasjement for å forsvare russen mot all kritikken var russepresidenten ved Fagerlia videregående skole.

— Russen har de siste tre dagene lært hvor irrasjonelle og hatefulle mennesker kan være. Vi møter voksne mennesker som dømmer oss nord og ned, uten å vite noe som helst av det som har skjedd, sier Lars Standal Sørnes og stiller videre spørsmålet: — Har dere sett hva de skriver?

— De krever utestengelse fra eksamen, nedlegging av russetida, kommer med trusler hvor den ene er verre enn den andre, sier Sørnes og poengterer at det hele er en hodeløs impulshandling som russen har beklaget opptil flere ganger.

— Til neste års russ vil jeg bare si lykke til, håper dere ikke blir utsatt for noe sånt som dette, avslutter Sørnes.

Les også: Politiet etterforsker pingvin-tyveriet bredt

Les også: Mener de skyldige har fått nok straff nå

Redd for å gå i tog

Russejentene Mathilde Tveit, Ingrid Solli-Sæther og Martine Ellefsen fra Fagerlia videregående skole, hadde i forkant av 17. mai feiringen gruet seg til å gå i tog.

— På grunn av alt som har skjedd var vi litt redd for hvordan det ville bli å gå i toget. Vi har hørt mange som har snakket om å både spytte og kaste murstein på russen etter det som skjedde ved Atlanterhavsparken, sier russejentene som synes det er trist at det noen få har gjort skal gå utover alle.

— Det er litt rart at folk oppfører seg som de gjør, og veldig leit at de misliker russen på grunn av noe de fleste ikke har vært involvert i, sier jentene som var glad det gikk fint i toget.

— Det var overraskende hyggelig å gå i tog. Vi hadde det kjempegøy, og er veldig glad for at det som har påvirka oss veldig de siste dagene ikke var viktig da vi gikk i tog. Siste dagen av russetida fikk vi heldigvis bare feire og være glad, sier jentene fra Fagerlia.