Ålesund blir hovedkontor for Region Midt, som vil bestå av de tidligere regionene Trøndelag, Møre og Romsdal - mens Region Vest beholdes uendret med Måløy som hovedkontor.– De tunge fiskerifaglige miljøene i Ålesund og Måløy gjorde at det var avgjørende viktig å opprettholde kontorene på disse plassene, sier Venstres Pål Farstad.

Les også: Ålesund og Måløy beholder regionkontorer

Stod sammen

Tidlig torsdag stod regjeringspartienes folk fra Mørebenken og Sogn og Fjordane benken sammen med støttepartiet Venstre og KrF klare for å selge ut budskapet om at de hadde stoppet fiskeridirektørens forslag om å gå fra syv og helt ned til tre regionkontor.

Men ikke bare det. Regionkontoret i Ålesund skulle flyttes til Trondheim. Det skapte reaksjoner og møtevirksomhet på fiskeriministerens kontor.

Bakgrunn: Lover kamp for ÅlesundIngen hast med FiskeridirektoratetDer vil hun slå sammen Møre og Trøndelag

– Det å stoppe flytting av Ålesund-kontoret til Trondheim kom tidlig på plass. Det var et mer omfattende arbeid å få opprettholde kontoret i Måløy, sier Frps parlamentariske  leder Harald Tom Nesvik.

-  Vi er lettet

De ansatte ved Fiskeridirektoratet i Ålesund er lettet.

- Det har vært uvisshet knyttet til framtida for kontoret. Derfor er vi letta over avgjørelsen til fiskeriministeren, sier fungerende regionsjef ved Fiskeridirektoratet sitt regionkontor i Ålesund, Kristin Skarbøvik.

-  Vi ventar ikke flere ansatte og nye oppgaver for kontoret i Ålesund på kort sikt, men på lengre sikt kan det kanskje bli ei sentralisering i regionen, sier Kristin Skarbøvik.

Viktig

Venstres Sveinung Rotevatn er lettet over beslutningen.– Dette dreier seg også om å beholde viktige kompetansearbeidsplasser i Måløy. Det har kommet opp flere negative saker om Sogn og Fjordane den siste tiden, derfor var det viktig å få dette på plass, sier Rotevatn.

Gjør som flere enn 22.000 andre - lik smp.no på Facebook

Også KrFs Rigmor Andersen Eide er svært fornøyd med utfallet av denne saken.– Vi har nærhet til fiskeriene og er et maritimt tyngdepunkt med høy kompetanse og et sterkt fagmiljø. Det er viktige grunner for å beholde kontorene både i Ålesund og Måløy, sier hun.

Finnmark verst rammet

I sum blir tallet på regionkontor redusert fra dagens syv til fem. Verst rammes Finnmark som mister sitt regionkontor. I Nord-Norge blir alt sentralisert til Tromsø, men altså Nordvestlandet får beholde sine to kontorer.

– Ålesund og Måløy har to av landets største fiskerimiljø. Derfor mener vi det er helt opplagt at Fiskeridirektoratet fortsatt skal ha kontorer der, sier Høyre Helge Orten.

Framtida for avdelingskontoret i Fosnavåg er fremdeles uviss. For fiskeriministeren gir fiskeridirektøren fullmakt til å bestemme avdelingskontorstrukturen. Og Fiskeridirektoratet har tidligere gått inn for å legge ned kontoret i Fosnavåg – tross store lokale protester fra fiskerikommunen Herøy.