I morgen, torsdag samles nødetatene, kystvakta og Redningsselskapet til øving. På programmet står alvorlige småbåtulykker, går det fram av ei pressemelding fra Sunnmøre politidistrikt.

Til grunn for ulykka ligger det fakta at sju av ti som drukna på sjøen i fjor ikke brukte redningsvest. Videre skjer flere ulykker på grunn av kombinasjonen alkohol, fart og mørke i en eller annen variant.

- Vi ønsker å forebygge ulykker til sjøs, samtidig må vi øve på oppgavene våre om det verste skjer. Målet er å bli mest mulig samtrente for å berge liv, sier Ole Bjørn Harang. Han er sjø- og miljøkoordinator i Sunnmøre politidistrikt og ansvarlig for arrangement og øving. Det er viktig at dette er gjennomført i god tid før sommersesongen, mener han.

Mens den teoretiske delen er lagt til kystvaktskipet "KV Njord" på formiddagen, er den praktiske delen av øvinga er lagt til Aspevågen.

- Vi skal vi øve på samkøringa i de mest alvorlige ulykkene. Det vil si at vi skal øve for å berge folk som ligger i sjøen uskadd, hardt skadd eller døde, sier Harang.

Gjør som mer enn 22.000 andre - lik smp.no på Facebook