- Sve har stemt ja til alle investeringsprogrammene, sier Vatne.

Sve sa til smp.no at påplusningene Sp og Ap står bak i innspillene til nytt fylkesbudsjett for neste år kan føre til krise i fylkesøkonomien og sende fylket rett inn på Kommunaldepartementets Robek-liste. Det aviser Vatne fullstendig.

- Saken er at Frank Sve har stemt for forslaget til investeringer på fylkesveien og han har støttet den utbyggingen av skoler som vi har foretatt, sier Vatne.

Han viser til at det som ble vedtatt på det siste fylkesutvalgsmøtet var innspill til fylkesrådmannen i den videre prosessen fram mot nytt budsjett.

- Vi har satset voldsomt på skoler de siste årene. Det vi nå ser er at tallet på 16-åringen flater ut i fylket som sådan, mens det fortsatt øker ganske kraftig i Ålesund-område. Vi er derfor nødt å gjøre noe i Ålesund, sier Vatne.

Han påpeker at finansieringen av Nordøyvegen skiller seg ut fra alle andre typer investeringer. Det skyldes at pengene fra ferjeavløsning og bomstasjonene først kommer etter at veien er bygget. Det gjør at fylkeskommunen over en fireårsperiode i starten av prosjektet vil få økte utgifter til å betjene de lånene en må ta opp for å komme i gang med byggingen.

- Det er jeg selv som har brukt ordet pukkeleffekt som er det vi får disse første årene. Men dette er håndterbart og det er gode muligheter for at denne pukkelen både kan bli lavere og korter enn det vi ser for oss nå, sier Vatne.

- Når Sve angriper oss på denne måten forventer jeg at han nå gir beskjed om hvor han selv har tenkt å kutte, avslutter Vatne.