Ladestasjonen ved Moa Amfi er den niende ladestasjonen i fylket, skriver Tafjord Kraft i en pressemelding.

Større ladenettverk

Et vedtak i Vestlandsrådet i 2011 var starten på utbyggingen.

- Der ble vi enige om å etablere hurtigladestasjoner om lag hver tiden mil lange E39 fra Stavanger til Kristiansund. Med den utbyggingen vi har hatt så langt, inklusiv denne nye ladestasjonen på Moa, vil det nå være uproblematisk å kjøre elbil til Stavanger eller Trondheim, sa fylkesvaraordfører Gunn Berit Gjerde (V) under åpningen.

Miljøvutvalget i fylket vedtok i 2013 et mål om hurtig utbygging. Innen 2020 var målet at alle skal ha en ladestasjon innen 5 mil fra hjemmet sitt.

Samme år ga Transnova, fylkeskommunen, Amfi og Ålesund kommune tilsagn om tilskudd til etablering av en ladestasjon på Moa.

Skulle vært først

Ifølge Gunn Berit Gjerde, skulle hurtigladestasjonen I Ålesund være den første som ble etablert i fylket vårt. Sånn gikk det imidlertid ikke.

- Etableringen ble utsatt fordi Amfi skulle bygge nytt kjøpesenter, og plasseringen av hurtigladestasjonen skulle samkjøres med denne nybyggingen. Vi er nå svært glade for at hurtigladestasjonen kan tas i bruk og at alle som kjører elbil nå også har muligheten for å lade bilene sine her på Moa. Flere hurtigladestasjoner vil bli etablert i fylket i løpet av forholdsvis kort tid, og dette er vi svært stolte over. Det føles godt å kunne bidra til et renere miljø og et bedre klima, sa hun.