Nylig skrev Sunnmørsposten om to eldre personer som var ustø til beins og måtte hjelpe hverandre ved turistmålet Gudbrandsjuvet i Valldal. Turistene hadde bestemt seg for å gå utenfor utsiktsplattformen med gjerde som Statens vegvesen har satt opp.

Les også: Når ramlar den første turist?

Ved Flydalsjuvet i Geiranger er man heller ikke ukjent med turister som jakter spektakulære bilder. Ifølge bilder smp.no har fått tilgang til, forserte fredag to turister sperringene ved det stupbratte juvet. Bildene viser også at fotografen løper langs kanten for å bli med på det som trolig er selvutløste bilder.

– Ser skummelt ut

Ove Skylstad er reiselivssjef i Destinasjon Geirangerfjord-Trollstigen AS. Han mener at folk bør og skal være klar over at det ikke er lov å klatre over gjerdene.

– Sperringene er ikke satt opp bare for moro skyld. Det er en grunn til at de er satt opp, men dessverre er det enkelte som alltid vil gå forbi eller klatre over, sier Skylstad til smp.no.

Fotopunkt

Skylstad tror at det muligens ser skumlere ut enn det kan være, men sier at han forstår at andre forbipasserende blir skremt.

– Dette er et yndet fotopunkt. På kanten er det ganske flatt, og det er kanskje mest farlig for fotografen i dette området, sier reiselivssjefen.

Smp.no har flere ganger omtalt turister som går ut på kanten ved Flydalsjuvet. For noen år siden reagerte mange da en småbarnsfamilie balanserte på stupet. Også andre har gjort akrobatiske stunt her.

– Kan ikke gjerde inn alt

Området er en del av Nasjonal Turistveg og Statens vegvesen har gjort en god jobb med å sette opp trygge utkikkspunkt.

– Det er satt opp sperringer, men en kan på en måte ikke gjerde inn alt heller. Hvis det skal bli gjort ytterligere grep er det noe som må avklares med Statens vegvesen, sier Skylstad.

Han viser til den omtalte hendelsen med de eldre turistene ved Gudbrandsjuvet.

– Uansett hvor du flytter disse gjerdene, så finner folk nye plasser ingen har tenkt på. Det er ikke en enkel problematikk, mener reiselivssjefen.

Les også: Dødsleik ved Flydalsjuvet

Les også: Livsfarleg leik på kanten av stupet

Les også: - Eg blir skremt og lei