Siste: Mannen er funnet i god behold i Ålesund sentrum, opplyser politiet via Twitter klokka 00.09. Aksjonen er dermed avsluttet.

Litt før klokka 20.30, mandag meldte Sunnmøre politidistrikt på Twitter at det ble leita etter en mann i 60-årene.

Mannen ble sist sett i Spjelkavik kl. 11.30 mandag.

Den forsvunnede ble meldt å ha en grå handicap-scooter med vegger.

- Vi er svært interessert i å få tak i denne rullestolbilen, og det er det som er fokuset vårt nå. Om noen har sett en slik i Ålesund, ber vi de melde fra, sa operasjonsleder Borge Amdam til smp.no.

Helikopter ble brukt i leitingen etter mannen som er i 60-åra.

- Nå renner det på med mannskaper fra Røde Kors, og rundt 20 deltar derfra. Helikopteret er inne for å fylle drivstoff, og vi må vurdere om det skal opp i lufta igjen. Det kan også bli aktuelt å kontakte Redningssentralen med tanke på å bruke Sea King eller redningshelikopter, sa innsatsleder Olav Ramnefjell fra politiet.

- Vi har søkt både i Brusdalen, Hatlane, Breivika, og i området rundt Blindheim, Myrland og Blindheimsfjellet, men foreløpig uten hell. Vi kommer til å søke hele natta siden det er gode leiteforhold og vil vurdere å sette inn flere ressurser. Vi har blant annet redningshunder i beredskap, sa Ramnefjell.

Søket skjedde med profesjonelt mannskap, men bruken av frivillige ble vurdert fortløpende.

Muligens uten medisiner

Ifølge politiet er mannen som nå altså er funnet i god behold, sjuk - blant anna skal han ha diabetes. Får han ikke medisinene sine i tide, kan det gå riktig ille, opplyste politiet.

- Mannen har ofte tilsyn av hjemmesjukepleien og blir sjuk ved mangel på medisiner. Det er uvisst hva han har med seg og det kan dermed bli kritisk om vi ikke finner han snart, sa Ramnefjell.

I tilknytning til saka gikk politiet ut og ba om tips fra publikum.