H-Produkter på Stette har sikret seg konkurrenten Valumin på Valderøya. Sammen vil de slå kraftig fra seg i et tøft marked.

– Vi har et mål om å bli toneangivende nasjonalt og lokalt, forteller administrerende direktør Geir Vegsund i H-Produkter.

Tøft

I fjor var H-Produkters omsetning på 104 millioner kroner. Valumin hadde en omsetning på ca. 38 millioner kroner.

– Markedet har vært svært tøft og stort sett hele vindusbransjen har hatt resultatsvikt de siste årene, men både H-Produkter og Valumin har hadde positiv utvikling gjennom fjoråret i fjor, en trend som har vedvart hittil i år, sier Vegsund.

H-Produkter lager vindu, dører og fasadeløsninger i vedlikeholdsfritt vinyl- og aluminiumsmateriale, både lokalt og nasjonalt. Valumin leverer aluminiumsløsninger, mest lokalt.

– Etter oppkjøpet blir vi såpass store at vi får reindyrke oss og dedikere mer ressurser til viktige funksjoner som salg, marked, produktutvikling og effektiv produksjon, sier han.

70 ansatte

I løpet av året skal produksjonen på Valumin flyttes fra Valderøya til H-Produkters nye industrilokale på Stette.

– Til sammen blir vi rundt 70 ansatte. Vi skal hente ut noen synergier, men vi har allerede gjort mange nødvendige tilpasninger i begge bedrifter. Det betyr at det ikke blir nødvendig å si opp noen, og at de eneste tilpasningene vi gjør i arbeidsstokken blir gjennom naturlig avgang, sier Vegsund.

Ambisjoner

Drømmeprosjektene deres er på 3 til 5 millioner.

– Det er bedre å tjene gode og sikre penger på de mellomstore prosjektene, enn å gå etter de største, sier daglig leder Hans-Louis Valderhaug i Valumin.Oppkjøpet øker kapasiteten.– For oss har det vært avgjørende å ha en så sterk eier som Flakk-gruppen i ryggen. Det har gjort det mulig å satse og utvide bedriften vår, sier Vegsund.

Flytter produksjonen

Etter planen skal Valumins produksjon flyttes til Stette i løpet av et års tid. Alle ansatte i Valderøy-bedrifta har tilbud om å bli med videre når produksjonen flytter.

– Jeg har stor tro på avtalen. Det nytter ikke å se tilbake. Nå gir vi full gass framover, sier Valderhaug.

<strong>Flytter:</strong> Produksjonen i de gamle lokalene til Valumin på Valderøya blir i løpet av et års tid flyttet til H-Produkter på Stette. Foto: Alexander Worren