Søndag gikk Sunnmøre politidistrikt ut med bilde av en stjålet RIB-båt ved Fiskerstrand Verft i Sula. Ifølge operasjonsleder Borge Amdam ble båten som er ny stjålet fra et større utenlandsk fartøy.

– Båten ble funnet drivende utenfor Andaneset i Volda. Den er tatt hånd om av en lokal person, og agenten er varsla og vil sikre båten sin ganske snart, sier Amdam til smp.no.

Sikrer spor

Agenten tar seg av det praktiske for det utenlandske fartøyet som fortsatt ligger i Sula.

– Hva har skjedd?

– Det kan se ut som at noen har brukt båten til å forflytte seg. Det er ikke vesentlige skader på den etter det patruljen vår har sett.

– Har dere pågrepet noen?

– Nei, foreløpig har vi ikke det. Vi har sikret en del spor om bord i båten, og prøver å finne ut hvem gjerningspersonene kan være.

Det var søndag i femtida observert tre personer om bord på veg ut Heissafjorden.

Plaget med tjuveri og innbrudd

Sunnmøre politidistrikt og båteiere har den siste tiden vært plaget med en del innbrudd og tjuveri. Søndag gikk politiet også ut med overvåkningsbilder av en person som ble fanget av et kamera under et innbruddsforsøk på Tørla, ved Kjerringsundet småbåthavn.

– Vi har fått inn noen tips, men vi har heller ikke tatt denne personen, sier Amdam.

Nå sikrer politiet DNA-spor på en del gods som lå i RIB-båten, blant annet bensinkanner og andre ting. Det er også stjålet en 15 fots Pioner båt fra Ellingsøya. Denne hadde ikke motor, men det lå et par årer i den.

I forbindelse med båten er det funnet noen bensinkanner som politiet tror er tjuvgods. Politiet etterlyser eiere. Foto: SUNNMØRE POLITIDISTRIKT