Ei ferje mellom Eidsdal og Linge fikk trøbbel mandag ettermiddag. En periode var det bare ei ferje på den travle turistruta inne i Storfjorden, noe som førte til forsinkelser og lengre ventetid for bilistene.

På Fjord1 sine driftsmeldinger kunne en lese at det er redusert kapasitet og frekvens i sambandet. Avganger merket «C» er inntil videre kansellert.

Litt etter klokka 17 opplyser mannskapet om bord på MF Geiranger at det edr to ferjer tilbake på sambandet, og at de er i ferd med å hente inn forsinkelsene.

Kjøleproblemer

– Det er ferja «Tustna» som har problemer med kjølinga på motorene. Det vil si at noe gjør at den ikke får vann til å sirkulere i systemet som kjøler ned motoren, sier Karstein Holm, operativ leder i Fjord1, til smp.no.

Ferja lå fram til 16.30-tida midtfjords og må ha hjelp til å komme til kai.

– I første omgang sleper vi ferja og legger den til kai i Eidsdal. Så må vi prøve å skaffe oss oversikt, sier Holm.

Det skal ikke være dramatikk rundt hendelsen, men det vil ta en times tid før ferja er trygt ved kai, opplyste den operative lederen ved 15-tida.

To ferjer ute

Ifølge tipsere får «Tustna» hjelp av ferja «Aukra». Dermed var to ferjer ute av drift, og bare A-ferja «Geiranger» trafikkerte sambandet.

Ved 17-tida lå «Tustna» ifølge AIS-informasjonen til kai inne i Valldal, men fartøyet skal være klar for ny dyst tirsdag.

Har du tips eller opplysninger om denne saken? Send tips på mms/sms 95 400 400, eller epost 95400400@smp.no