Leiren har til sammen 33 000 gjester fra 150 ulike land, og av disse er over 800 nordmenn.

Blant de reisende er Silje Voergaard Blindheim (16) fra Ålesund. Etter å ha gledet seg i to år synes hun det er deilig å endelig være i Japan.

- Dette er noe jeg har sett fram til lenge. Det er veldig gøy, og også litt rart og endelig være her. Dagen har vært spennende og vi har truffet folk fra hele verden, forteller Blindheim som har spart til turen i flere år.

- Vi har solgt tøfler og kaker for å tjene inn penger til turen, men det er sponsing fra Kjell Holm stiftelsen, Lillian Bjørdals minnefond, Spjelkavik sokneråd og Ålesund rotaryklubb som har gjort mye for at denne turen er mulig, sier hun.

Godt samhold

Sammen med gode speidervenner har Blindheim brukt den første leirdagen til å få på plass utstyr, sette opp telt og lage middag.

- Vi møttes for snart ett år siden på troppstreff, og nå er vi i Japan sammen. Det er ganske spesielt, sier Blindheim sammen med speidervenninna Amalie Stang Thunestvedt fra Bergen.

At samhold er noe som er viktig for en god leir er ikke jentene i tvil om.

- Det er utrolig viktig å ha gode venner på leir. Det er slik det blir slik god stemning, og det er ekstra greit at man går godt overens med de rundt seg når man begynner å bli litt sliten og dermed kanskje litt sur og grinete, sier Blindheim som ser fram mot en veldig varm opplevelse i Japan.