Dagligvarebutikken Rimi har holdt til nede på kaia i Valldal siden 2002. Nå vil ikke H.I.Giørtz Sønner, som eier lokalene Rimi leier, forlenge kontrakten. Årsaken er at Rimi har blitt kjøpt opp av en av Giørtz sine konkurrenter, Coop.

- Vi trodde det gikk i orden, men nå viser det seg at Giørtz ikke er interessert i å leie ut til oss mer, sier Rimis butikksjef Johnny Gjerde.

I leieavtalen står det at Giørtz har rett til å si opp avtalen dersom leietaker skifter navn.

15 blir arbeidsledige

Rimi har per i dag åtte heltidsansatte og sju deltidsansatte. Disse står uten jobb fra starten av september.

- Det er en veldig alvorlig situasjon både for de ansatte og for Valldal. Man kan ikke akkurat velge å vrake i arbeidsplasser her i bygda, mener butikksjefen og legger til at det ikke er helt bra med bare en dagligvarehandel (Spar) i bygda.

Finner ikke nye lokaler

Etter det Sunnmørsposten kjenner til har ikke den kommende Coop-butikken lykkes i å finne nye lokaler.

- Det er ikke mye å velge i i Valldal. Skal butikken fortsette må det bygges noe nytt. Sånn som situasjonen ser ut i dag er ikke det aktuelt, forteller Gjerde.

Han synes det er en trist situasjon at 15 arbeidstakere mister jobben, men ser ikke noen annen løsning enn å sette lås og slå på butikkdøra.

- Det er veldig leit. Butikken har gått på skinner og vi har hatt en positiv utvikling, men etter uke 36 legger vi dessverre ned, sier han.