Kritikken fra opposisjonen har haglet etter at Jensen under Fremskrittspartiets valgkampåpning i Ålesund lørdag oppfordret kommunene til å si nei til å bosette flere Syria-flyktninger.

Regjeringens støttepartier Venstre og KrF kalte utspillet politisk sabotasje og uttrykte stor skuffelse. Ap-leder Jonas Gahr Støre mener utspillet reiser tvil om regjeringens gjennomføringsevne. SV-leder Audun Lysbakken mener Frps integreringsminister Solveig Horne enten må ta avstand fra uttalelsene eller gå av.

Siv Jensen avviser kritikken.

– Dette er ingen sabotasje. Da Stortingets vedtak var et faktum i juni, sa jeg to ting: Det ene var at vi skal følge opp Stortingets vedtak, og det står fast. Det andre var at dette er et naturlig tema i kommunevalgkampen, og at jeg ville ta det opp, sier Jensen til NTB.

– Uansett tvangsvedtak og regjeringens oppfølging, så hviler alt på kommunenes prioriteringer. Da er det helt naturlig at man får mulighet til å diskutere dette i de respektive kommunene, for det påvirker folk der de bor, sier Jensen. (©NTB)