Samtidig går søknadsfristen for å søke en av de 12 nye politimesterstillingene ut  i morgen. Det betyr at de som søker jobbene ikke vet hvor de får arbeidssted.I følge politiets hjemmesider pågår det nå et kartleggingsarbeid for å finne ut hvilke byer i de nye politidistriktene som er best egnet som vertskap for de nye politimestrene. Dette arbeidet skal munne ut i en rapport som skal sendes ut til alle de nye kommunestyrene en gang i oktober. Høringen skal også omfatte fylkeskommunene, fylkesmennene, DSB, politidistriktene og 110-sentralene.

Ut på omfattende høring

Men allerede tidlig i oktober skal direktoratet arrangere en høringskonferanse i Oslo, hvor de vil gjøre rede for hva som ligger til grunn for anbefalingen av nye hovedseter.

I midten av  november skal høringsrunden være ferdig og direktoratet vil starte behandlingen av alle innspillene. Dette skal munne ut i  at de en gang i desember offentliggjør hvor de nye politimestrene skal ha kontorer.

Venter høy temperatur i nordvest

Unntakene er Møre og Romsdal, Finnmark og Vestfold. Her pågår det diskusjoner. Og ikke uventet er det nok i Møre og Romsdal temperaturen kan bli høyest. Direktoratet legger inn som en forutsetning i den diskusjonen som kommer, at det ikke vil bli vurdert å legge hovedsetene til et sted der det i dag ikke er et politihus og operasjonssentral.Det betyr at det for Møre og Romsdals del står mellom Ålesund og Kristiansund. I søknadsteksten til poltimesterstillingen i vårt fylke slås det fast at søkerne vil bli gjort kjent med hovedsetet når dette er besluttet.

Hvor mener du hovedsete for nytt politidistrikt i Møre og Romsdal bør ligge? Bruk kommentarfeltet!