Arbeids- og velferdsdirektoratet har tildelt Muritunet AS et anbud på arbeidsrettet rehabilitering på en verdi av 45,38 millioner kroner. Avtalen, som trer i kraft tirsdag, løper over fire år.

- Det betyr veldig mye for oss å få denne kontrakten. Vi opererer jo i det åpne markedet hele tiden, og har med denne kontrakten sikret driften på Muritunet framover, sier Glenn Hole, administrerende direktør ved Muritunet.

Skal få folk i arbeid

- Kontrakten gjelder et døgntilbud. Det betyr at deltakerne, som først og fremst vil være sykemeldte som NAV ønsker å ha tilbake i jobb, kommer til Muritunet og blir her i fire uker. Målet med tiltaket er at deltakerne skal komme ut i eller forbli i arbeid, forteller Hole.

Deltakerne skal gjennom ulik arbeidstrening, både gruppebasert og individuelt tilpasset etter behov. Etter oppholdet på fire uker kommer deltakerne tilbake med jevne mellomrom for oppfølging.

- I snitt skal vi ha 18-23 plasser til enhver tid. Til vanlig har vi 65 pasienter fra Midt Norge. Det betyr at vi nå får et økt antall pasienter. Vi kommer med det til å utvide vår kapasitet noe, men prøver i stor grad å bruke eksistrende kapasitet.

Muritunet har per i dag 55 årsverk.

- Vurdert til svært god

NAV skriver følgende i sin begrunnelse for valget av Muritunet:

"Tjenestens innhold er vurdert til å være svært god. Muritunet gir en utfyllende beskrivelse av aktiviteter som tilbys med godt faglig innhold og gjennomføring. Kartleggingen er grundig gjort rede for. Muritunet tilbyr mange temaer og beskriver hvordan det veiledes om valg for den enkelte deltaker. Arbeidsmetoder utdypes og begrunnes svært godt og er relatert til formål med tiltaket."

Muritunet skal motta deltakere fra Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal og Hedmark nord.

Stolte

Hole kan fortelle at de ansatte ved Muritunet er fornøyde og stolte.

- Jeg vil også rette en stor takk til alle ansatte på Muritunet som har bidratt til at dette har blitt en mulighet. Nå ser vi fram til å begynne samarbeidet med NAV.