Kommunal- og moderniseringsministerminister Jan Tore Sanner ankom Fiskerstrand verft ved 12.45-tida tirsdag. Administrerende direktør Rolf Fiskerstrand ved Fiskerstrand Verft presenterte innledningsvis bedriften, som er Sulas største private arbeidsgiver.

Verftsdirektøren fortalte om samarbeidet de har med Sintef Marintek og NTNU om å utvikle framtidas ferjer.

Han presenterte blant annet tegningen til en ferje drevet av gass: – Dette føler vi at Regjeringen etterspør, sa Fiskerstrand til Sanner.

Droppet folkemøte

På vei til besøket på Sunnmøre ble følget til statsråden rammet av flykrøll. Flyet statsråden skulle ta fra Trondheim til Ålesund, ble innstilt tirsdag formiddag.

Det betyr at Sanner droppet folkemøtet ved Devoldfabrikken i Sula, som var planlagt å starte klokka 13. Det opplyser daglig leder Heidi Nakken i Møre og Romsdal Høyre til smp.no.

Kommunalministeren stokket dermed om på programmet og prioriterte besøk ved Fiskerstrand verft.

Les de siste valgsakene på smp.no her

Folkemøtet var omtalt i lokalavisa Sulaposten, og innbyggerne var invitert til å komme for å stille spørsmål om kommunesammenslåing - et tema som har møtt betydelig skepsis lokalt.

Har du spørsmål til dine lokalpolitikere? Still dem til veggs på kandulove.smp.no

Seinere på ettermiddagen skal Sanner og ta ferja fra Sulesund til Hareid - hvor det skal bli lagt fram skisser for hvordan Hafast-sambandet skal krysse fjorden.

Deretter står besøk ved simulatorsenteret i Fosnavåg på programmet, med påfølgende naustfest. Arrangementet er en markering av at kystkommunen vant fram i departementet om å øke størrelsen på hvor store naust det er lov å bygge.

Kommunalminister Jan Tore Sanner (nr. 2 f.h.) ankom Fiskerstrand verft ved 12.45-tida, hvor han blant annet ble møtt av Sula-ordfører Geir Ove Vegsund (H) (t.v.) og ordførerkandidat for Høyre i Sula, Vibeke Bjørkavåg. T.h. er politisk rådgiver Iris A. Tveten. Foto: Per Ove Stige