Ulstein er styreleder og visedirektør i verfts- og industrikonsernet med samme navn.

I familiekonsernet Ulstein Group har 60 personer nylig mistet jobben, 50 er permittert og ytterligere 40 har fått permitteringsvarsel, skriver Dagbladet.

Les mer om saken:Krever 65 milliarder mer til samferdsel årlig

Nå stiller han og NHO-direktør Kristin Skogen Lund krav til politikerne for å hjelpe dem som blir rammet av krisen.

De ber også om økte investeringer for å vri forskning og utvikling over på områder som kan bli lønnsomme i fremtiden og at det offentlige er forsiktige med pengebruken, men fortsetter å bruke på infrastruktur.

Erna lover skattekutt

Statsminister Erna Solberg (H) lover skattekutt, men kutter ikke i selskapsskatten med lett hjerte.

Internasjonal konkurranse gjør at hun mener det likevel er nødvendig, fordi landene rundt oss setter ned selskapsskatten.

Ber om 65 milliarder årlig

I en rapport som legges fram torsdag ber NHO om 65 milliarder i økte bevilgninger hvert år til samferdsel. Det utgjør i tilfelle en økning på 73 prosent.

Les mer om saken:Krever 65 milliarder mer til samferdsel årlig

Flere stamveier og bedre jernbane over hele landet må til, mener NHO. Likeså er det nødvendig å doble kapasiteten for kollektivtransport i byene.

– En slik kraftsatsing vil binde bo- og arbeidsmarkedsregionene sammen. Det gjør det lettere å opprette færre og mer slagkraftige kommuner her i landet, skriver NHO rapporten.

Hva mener du om kravene fra NHO? Bruk kommentarfeltet!(©NTB)

Tore Ulstein (høyre) og NHO-direktør Kristin Skogen Lund (midten) stiller krav til Erna Solberg (venstre) for å hjelpe dem som blir rammet av den økonomiske krisen. Foto: NTB Scanpix