- Jeg har sagt meg villig til å stå på liste for Partiet De Kristne dette året til kommunevalget i Hareid, og står som 1. kandidat for partiet her, forteller Gustavsen på sin Facebook-side.

- I dag har Kjartan Mogen, De Kristnes ordførerkandidat i Skien, gått ut med at han støtter utsagn i boken "22.juli-profetien" der han stiller seg bak utsagnet om at Gud gav sin tillatelse til 22. juli-terroren, og tilsynelatende gir han også sin støtte til at det skjedde fordi AP og AUF er Israels-fientlige. Jeg vil strerkt gå i mot disse holdningene, og stiller meg ikke bak disse. Jeg vil si det så sterkt at hvis dette er partiets offesielle holdning til 22. juli-terroren, vil jeg vurdere min posisjon for Partiet De Kristne. Da anbefaler jeg i så fall andre partier i årets valg. Despoter og overløpere innenfor troslivet trenger vi ikke i politikken, basta, sier Gustavsen.

Les flere saker på smp.no om valget her

Reaksjon

Gustavsen sikter til Kjartan Mogen, lokallagsleder i Skien, som tirsdag uttalte at PDK støtter omstridt bok om at Gud tillot terrorangrepene 22. juli 2011, i følge avisen Vårt Land.

"Det er mange vettuge tanker i boka. Jeg stiller meg bak budskapet at Gud tillot 22. juli-angrepene på grunn av Arbeiderpartiet og AUFs Israel-motstand", sier Kjartan Mogen (51) til Dagbladet.

Har du spørsmål til dine lokalpolitikere? Det kan du gjøre via tjenesten «Kan du love?»

Det fikk begeret til å renne over hos Gustavsen, som da skrev på facebooksiden sin at han vil trekke seg fra partiet dersom det ikke kommer en reaksjon på uttalelsene fra partileder Erik Selle.

Vag

- Jeg står for det jeg har sagt, og dersom det kommer flere slike utspill, som ikke blir tatt avstand til fra partiledelsen, så trekker jeg meg, sier Gustavsen til smp.no

Han er ikke imponert over partileder Erik Selles reaksjon over uttalelsene fra Mogen.

- Det virker som om de blir forbigått i stillhet, sier Gustavsen, som per i dag fortsetter valgkampen på Hareid for fullt.