Torsdag skulle Joar Ødegård til Ålesund i forbindelse med et ærend i byen. Han møtte opp i god tid på Hareid ferjekai klokka 15, og ble ifølge ham selv vist ned i Ullensvangs «mulm og mørke».

Vel plassert i underrommet på ferja tok han og folk i 20-25 andre biler turen opp i salongen, slik man er påkrevd under overfarten.

– Vi nøt solskinnet oppe på ferja og gikk ned igjen når vi nærma oss Sulesund på andre sida, forteller Ødegård til smp.no.

Ifølge Ødegård var det tydelig at ferja hadde lagt til kai, og derfor begynte også folk å starte bilene sine - klare for å kjøre av.

– Jeg kikka på klokka og tida gikk. Folk ble ganske rastløse, men ingen gjorde noe. Plutselig merka vi at ferja begynte å akselerere igjen. Det var et pådrag i feil retning. Da storma fem-seks mann ut av bilene, og fikk varslet mannskapet om at det var igjen biler i kjelleren, forteller Ødegård.

Humoristisk

Han tar det hele ganske humoristisk, men mener bestemt at de reisende hadde fått seg en ufrivillig bonustur tilbake til Hareid om ikke mannskapet hadde blitt varslet.

– Vi ble ikke forsinket mer enn 10-15 minutter, og dette er vel noe som kan skje. Han stakkars matrosen som sto oppe og åpna luka var ganske flau. Jeg hadde åpent vindu og hørte at han sa beklager, påpeker bilisten, som for øvrig rakk det han skulle i Ålesund med god margin.

Ødegård mener at situasjonen er ganske vittig sett i lys av at Ullensvang er ei omdiskutert ferje som har hatt mange tekniske problemer det siste året.

– Menneskelig feil

Regionsjef for ferjer i Norled, Inge Andre Utåker, tok torsdag kontakt med mannskapet for å høre deres versjon.

– Historien stemmer. På avgangen glemte de å åpne luka på underdekket. Bilene kom seg ikke på land og mannskapet startet å ta om bord nye biler og dro utpå fjorden igjen, forteller Utåker.

Ferjemannskapet ble oppmerksom på saken ved at folk kom opp og lurte på om de snart skulle få kjøre av.

– Dette kan ikke kalles noe annet enn en menneskelig feil. Det har i hvert fall ikke noe med ferja å gjøre, sier Utåker, som mener at slikt beklageligvis kan skje.

Utåker bekrefter at det ble rundt 15 minutters forsinkelse i sambandet.

Ullensvang. Foto: Jørn Helge Egset