Etter over 15.000 innsendte navneforslag fra hele verden, er det nå bestemt at det nye skipet til Hurtigruten skal hete MS Spitsbergen, oppkalt etter den største øya i øygruppa Svalbard, stedet der Richard With i 1896 startet ekspedisjonsturisme til Arktis.

– Navnet MS Spitsbergen knytter sammen Hurtigruten før og nå. Så tidlig som i 1896 førte Hurtigrutens grunnlegger og reiselivsgründer Richard With opp et hotell på Svalbard og startet «Sportsruten» fra Hammerfest til Spitsbergen med DS Lofoten. Det er denne arven vi har tatt videre når vi i dag tar med gjestene våre på bærekraftige opplevelsesreiser i Arktis og rundt Sydpolfastlandet, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i pressemeldingen.

Vinner fra Vestlandet

Det har kommet inn navneforslag fra Europa, USA, Australia, New Zealand og flere land i Asia, i form av telefoner, postkort og sms-er. Skjeldam sier i pressemeldingen at de også har blitt stoppet på gata. Men av disse var det en som gikk av med seieren, og får dermed ta med seg en venn på spesialseiling som kapteinens gjest på MS Spitsbergen. Nemlig Erlend Baldersheim (33) fra Baldersheim i Fausa kommune i Hordaland.

– Det var flere forslag på det samme navnet, men Erlend Baldersheim hadde en begrunnelse som begeistret oss, og gjorde et fint poeng av hvordan Spitsbergen betyr spisse fjell, som det jo er mange av langs leia vi seiler. For oss er det også spennende å legge merke til at han kommer fra en helt ny generasjon med yngre Hurtigruten-venner, slik veldig mange av dem som sendte inn navneforslag gjør, sier Skjeldam om begrunnelsen.