Det sier Anders Ulstein som er FAU-leder på Emblem. I et leserinnlegg i Sunnmørsposten skriver Ulstein at administrasjonen i Ålesund på eget initiativ vurderer å slå sammen Emblem og Flisnes skole. Dette begrunner han blant annet med at Ålesund kommunale eiendom (ÅKE) skal ha vært på befaring med tanke på å finne ei egna tomt for en ny, felles skole.

Flere alternativ

Dette kommer også fram i et referat fra det første møtet i arbeidsgruppa for utbygging av Emblem skole. Her står det at ÅKE ser for seg tre alternativer for å løse skolens behov: Nybygg på ny tomt øst for skolen, nybygg på dagens tomt eller rehabilitering av dagens bygg kombinert med tilbygg. Men det står også at ÅKE har forstått «at det er tanker i kommuneadministrasjonen om å slå sammen Emblem og Flisnes, og da bør arbeidsgruppa også utrede dette i en rimelig utstrekning».

I leserinnlegget skriver Anders Ulstein at tanken om sammenslåing er ille nok, men spør hva det sier om politiske prosesser i Ålesund. Ny skole på Emblem er planlagt i lang tid, det er satt av over to millioner kroner til planlegging og planprosessen er i gang. På tross av dette starter altså administrasjonen et arbeid i strid med de politiske vedtakene som er gjort, hevder Ulstein i leserinnlegget.

Skole-prioriteringa: Kolvikbakken rykker fram i køa

– Jeg synes også det er uheldig å sende signaler om at to mellomstore skoler i områder med stor befolkningsvekst kan risikere å bli slått sammen for å spare penger. Vi begynner å nærme oss sannhetens øyeblikk når det gjelder Emblem skole, sier Anders Ulstein til Sunnmørsposten.

Han er redd for at det kjøres to parallelle løp i skolesaken.

– Et ut ifra de politiske vedtakene som er fattet og et som administrasjonen kjører for egen regning, hevder Ulstein.

Lagt dødt

Kommunalsjef Bjørn Ivar Rødal forsikrer at dette ikke er tilfellet.

Lagt død Kommunalsjef Bjørn Ivar Rødal forsikrer at tanken om å slå sammen skolene på Emblem og Flisnes er lagt død.

– Vi følger selvsagt opp de politiske vedtakene som slår fast at rehabilitering av Emblem kommer etter Kolvikbakken, og at en eventuell samordning av skoletilbudet i Ålesund bare gjelder Ellingsøya.

Når det gjelder muligheten av å bygge en ny felles skole for Emblem og Flisnes, bekrefter Rødal at det har vært vurdert og at ÅKE har foretatt tomtebefaring.

– Men dette er lagt dødt nå, forsikrer Rødal.

Daglig leder Bjørnar Helland i ÅKE bekrefter dette.

– I en tidlig fase var det snakk om å utrede et alternativ med felles skole, men det ble stoppet. I ÅKE jobber vi nå etter én plan, og det er å utrede Emblem skole, sier ÅKE-sjefen.

I budsjettdebatten i bystyret ble det også fremma et forslag som den samme Støyva Emblem oppfatta som et angrep på de vedtatte planene. Høyre ønsket å utrede hva man kan spare på å endre skolestrukturen. Det ble avvist.

I kveld skal bystyret behandle saka om skolekapasitet.