Tingvollkvinne fikk bygdeutviklingspris

Line Nord Stølan i Tingvoll har fått bygdeutviklingsprisen for 2010 i Møre og Romsdal.

Bygdeutviklingsprisen ble etablert av Landbruksdepartementet i 1997 for å være en motivasjonsfaktor for etablerere og småbedrifter. Samtidig skal den være med på å synliggjøre disse og den betydning de har for det totale næringslivet.

Line Nord Stølan kjøpte sammen med samboeren et lite småbruk på Tørrlenna i Tingvoll der det er etablert virksomhet knyttet til hest og tilbud til unge. Siden høsten 2002, da det ble innvilget et etablererstipend, har virksomheten utviklet seg i flere trinn til en virksomhet som sikrer både drift og bosetting på småbruket. Virksomheten bidrar også til at areal blir holdt i hevd på naboeiendommer både ved slått og beiting.Tilbudet på bruket er:

o Rideundervisning

o Rideleirer i alle ferier

o Avlastning for 15 barn/unge

o Skoing av hest

o Oppdrett og salg av hest

o Temming og trening av hestVirksomheten gir full sysselsetting for henne selv i tillegg til at det er to voksne jenter (18 år) der i sommerhalvåret og i helgene. I tillegg har hun hatt praktikant eller personer med behov for arbeidstrening. Hun driver i dag ca 400 daa med eng og beitemark. Dyreholdet er 40 hester som er på beite rundt om i kommunen som sørger for å holde beitelandskapet åpent.Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Kleven i krise:

Kleven verft har 4 milliardar i gjeld

Fire milliardar kroner i gjeld og underskot på ein halv milliard to siste åra. Det er den dramatiske situasjonen for Kleven verft.

Positiv ordfører:

Tror Kleven får nye lokale eiere

– Jeg er ganske rolig i forhold til at jeg tror de finner en løsning for Kleven, sier Ulstein-ordfører Knut Erik Engh.

Trodde ikke at brannvesenet skulle komme så kjapt bare for en hund

Tirsdag ettermiddag var Ålesund brannvesen ute på et sjeldent oppdrag.

Her er «Polarstar» på veg heim att til Brandal

Den nyrestaurerte ishavsskuta Polarstar er på veg heim til Sunnmøre etter at skuta har gått frå kai i Polen.