(Foto: frode kleiveland)

Foto: frode kleiveland

Byggestart i Hatlane

Onsdag startet gravingen på skoletomta i Hatlane.

– Dette er en av de store dagene i Nørvasund, sier rektor Helge Lande som ser gravemaskinene begynne arbeidet med den nye skolen.

Barneskole

Den nye Nørvasund barneskole skal ligge vest for tennishallen. Onsdag startet arbeidet ved at UFO begynte å grave ut byggegropen.

Den nye skolen skal stå ferdig høsten 2013, så det blir knappe to års byggetid, sier Oddmund Kjell Olsen som er leder for oppvekst i Ålesund kommune.

Blir samlet

Gamle Nørvasund skole er delt på to atskilte steder, men her ved den nye blir alle samlet ved samme skole.

I dag er det 470 elever ved skolen, og de nye bygningene blir slik at her er det god plass til å ta imot elevveksten i opptaksområdet.

Når UFO er ferdig med sin del av arbeidet, er det klart for å sette i gang med betongarbeidet etter at det har vært på anbud.

Når et byggeprosjekt kommer i gang går det fort unna, og rektor Helge Lande minner om at det bare er ett år siden de satt og planla byggingen.

Dagens Nørvasund skole er utslitt, så når rektor kan se at arbeidet er i gang med den nye, så er det klart at dette er gledelig.

Skolen blir på 9.000 kvadratmeter.

Mellomting

Det blir en mellomting mellom åpen skole og klasseromsskole slik at her blir stor fleksibilitet og plass til alle.

Mer å lese på smp.no:
(Foto: frode kleiveland)

Foto: frode kleiveland

Leses nå:

Forsiden nå:

Krasjet med annen bil, kjørte ned skilt, og endte i hage:

Husket ikke fyllekjøring

Mann fra øst-Europa kjørte inn i annen bil bakfra, kjørte ned et trafikkskilt som sto inne på et fortau, for så å kjøre inn i en hage hvor bilen ble stående fast. Selv husket han lite fra kjøreturen.

Svakere Island Offshore-resultat

Tjente 100 millioner mindre enn samme periode i fjor, men likevel bedre enn forrige kvartal.

Statoil kansellerer riggkontrakt

Stavanger (NTB): Statoil avslutter kontrakten for den oppjekkbare boreriggen West Epsilon. North Atlantic Drilling får nesten 90 millioner kroner som følge av kanselleringen.

National Oilwell:

265 kan miste jobben

Kristiansand (NTB): Oljeserviceselskapet National Oilwell Varco Norway AS (NOVN) skal gjennomføre en ny nedbemanningsrunde. 265 medarbeidere kan miste jobben-