(Foto: frode kleiveland)

Foto: frode kleiveland

Byggestart i Hatlane

Onsdag startet gravingen på skoletomta i Hatlane.

– Dette er en av de store dagene i Nørvasund, sier rektor Helge Lande som ser gravemaskinene begynne arbeidet med den nye skolen.

Barneskole

Den nye Nørvasund barneskole skal ligge vest for tennishallen. Onsdag startet arbeidet ved at UFO begynte å grave ut byggegropen.

Den nye skolen skal stå ferdig høsten 2013, så det blir knappe to års byggetid, sier Oddmund Kjell Olsen som er leder for oppvekst i Ålesund kommune.

Blir samlet

Gamle Nørvasund skole er delt på to atskilte steder, men her ved den nye blir alle samlet ved samme skole.

I dag er det 470 elever ved skolen, og de nye bygningene blir slik at her er det god plass til å ta imot elevveksten i opptaksområdet.

Når UFO er ferdig med sin del av arbeidet, er det klart for å sette i gang med betongarbeidet etter at det har vært på anbud.

Når et byggeprosjekt kommer i gang går det fort unna, og rektor Helge Lande minner om at det bare er ett år siden de satt og planla byggingen.

Dagens Nørvasund skole er utslitt, så når rektor kan se at arbeidet er i gang med den nye, så er det klart at dette er gledelig.

Skolen blir på 9.000 kvadratmeter.

Mellomting

Det blir en mellomting mellom åpen skole og klasseromsskole slik at her blir stor fleksibilitet og plass til alle.

(Foto: frode kleiveland)

Foto: frode kleiveland

Siste nyheter

Ønsker kvinner i toppen

Ålesund Venstre har spurt samtlige medlemmer om hvem de ønsker på lista til kommunevalget 2015, og hvordan disse bør prioriteres. 

Globalt barometer:

Norge best for eldre mennesker

London (NTB): Norge er det beste stedet å bli gammel, ifølge en omfattende indeks som måler eldres livskvalitet i 96 land.

Stoltenberg på plass i NATO

Jens Stoltenberg har tatt over som NATOs generalsekretær og ankom onsdag morgen hovedkvarteret i Brussel for første gang som sjef.

Stoltenberg på plass i NATO

Brussel (NTB): Jens Stoltenberg har tatt over som NATOs generalsekretær og ankom onsdag morgen hovedkvarteret i Brussel for første gang som sjef.

Gratis moms ga lånefest

Slik forklarer Giske-ordføreren rekordgjelda til kommunene på Nordvestlandet

Slik kom pus hjem

Eierne etterlyser dyrepoliti etter mishandling av kjæledyr.

Vil ha kvinner på topp

Ålesund Venstre har spurt samtlige medlemmer før lokalvalget.