(Foto: frode kleiveland)

Foto: frode kleiveland

Byggestart i Hatlane

Onsdag startet gravingen på skoletomta i Hatlane.

– Dette er en av de store dagene i Nørvasund, sier rektor Helge Lande som ser gravemaskinene begynne arbeidet med den nye skolen.

Barneskole

Den nye Nørvasund barneskole skal ligge vest for tennishallen. Onsdag startet arbeidet ved at UFO begynte å grave ut byggegropen.

Den nye skolen skal stå ferdig høsten 2013, så det blir knappe to års byggetid, sier Oddmund Kjell Olsen som er leder for oppvekst i Ålesund kommune.

Blir samlet

Gamle Nørvasund skole er delt på to atskilte steder, men her ved den nye blir alle samlet ved samme skole.

I dag er det 470 elever ved skolen, og de nye bygningene blir slik at her er det god plass til å ta imot elevveksten i opptaksområdet.

Når UFO er ferdig med sin del av arbeidet, er det klart for å sette i gang med betongarbeidet etter at det har vært på anbud.

Når et byggeprosjekt kommer i gang går det fort unna, og rektor Helge Lande minner om at det bare er ett år siden de satt og planla byggingen.

Dagens Nørvasund skole er utslitt, så når rektor kan se at arbeidet er i gang med den nye, så er det klart at dette er gledelig.

Skolen blir på 9.000 kvadratmeter.

Mellomting

Det blir en mellomting mellom åpen skole og klasseromsskole slik at her blir stor fleksibilitet og plass til alle.

(Foto: frode kleiveland)

Foto: frode kleiveland

Siste nyheter

Beundret sykkelkunstner

De som bor på Skarbøvik sykehjem har sett det meste før, men få har nok tidligere sett slike sykkelkunstner som Clement Leroy står for.

Brende presses om Dalai Lama-møte

Oslo (NTB-Gunnhild H. Bjerve og Jon Even Andersen): Utenriksminister Børge Brende (H) nøler med beslutningen om å møte tibetanernes populære leder Dalai Lama. Sier han nei, håper han å få lov å snakke med Kina om menneskerettigheter i framtiden.

Brukte to år på å gi gutt psykiatrisk behandling

En ung gutt ble henvist fra fastlegen sin i september 2011. Nødvendig psykiatrisk behandling ble startet først i desember 2013.