Amalie Henriksen og Stine Kipperberg fra Ålesund vant fredag ettermiddag NM i helsearbeiderfag. Konkurransen foregikk i Lillestrøm. 16 lag var kvalifisert.

Fossblødde

- Oppgava var en akutt situasjon med blødning. Det var ei på fest som hadde skjært seg på et glass og fossblødde, før ho blei bevisstløs. Det var om å gjøre for oss å stoppe det.

På scena kom det også ambulanse og tok pasienten med.

- Mens vi blei igjen på festen av hensyn til de andre som var der, forteller Stine Kipperberg til smp.no.

Samkjørte

Amalie Henriksen og Stine Kipperberg kjenner hverandre godt. De møttes for to år siden på VG2 i helsearbeiderfag. Nå er begge lærlinger i Ålesund. De har brukt mye tid sammen, og møtes omtrent hver dag.

- Vi tror at vi er veldig samkjørte, har god kommunikasjon og er trygge i det vi gjør. Og vi beholdt roen under oppgava.

Til daglig er de lærlinger i hjemmetjenesten på Aksla i Ålesund. Tidligere har Stine hatt lærlingtjeneste på Blindheim omsorgssenter og på Nørvegjerdet PU-bolig. Amalie har vært lærling på Sanitetshjemmet og på Brunholmen PU-bolig.

VM neste

Nå er de kvalifisert til VM i Tyskland i juni neste år.

- Men før det får vi åtte uker i Florida, der vi skal jobbe på et rehabiliteringssenter. Alle som skal til VM og ikke har engelsk som morsmål får en slik språkreise, forteller Amalie.

Coaching

God coaching mener de er en annen viktig grunn til at de vant. De sier de er veldig glad for støtten de har fått fra Opplæringskontoret i Ålesund.

- Særlig de som blei med oss til NM har betydd kjempemasse. Før finalen var vi jo litt usikre, du veit jo aldri kor godt du presterer, og det er mange gode lag. Så det å ha med dette støtteapparatet, det gir den lille ekstra tryggheta, sier Amalie Henriksen.

Følg smp.no på Facebook

- Stor beundring

Selv om laget representerer Møre og Romsdal, er de også representanter for Ålesund kommune, sier ordfører Bjørn Tømmerdal i Ålesund.

- Og som ordfører vil jeg uttrykke stor beundring for innsatsen og resultatet. Det er veldig, veldig flott at de setter både Møre og Romsdal og Ålesund på kartet. De gjør med dette også en viktig jobb i rekrutteringen til yrket, sier Tømmerdal til smp.no.

- Det de nå har vist er at det går an å finne trivsel og utfordringer i det som på mange måter er et krevende omsorgsyrke, som også har mange tunge fysiske utfordringer, sier Tømmerdal, og håper at det også blir lettere for kommunen å rekruttere omsorgsarbeidere til yrket.

Foto: KS