Han er også dømt til å betale erstatning på til sammen 474.000 kroner til de etterlatte.

Dommen er den samme som mannen ble idømt i tingretten.

Mannen anket bevisvurderingen under skyldsspørsmålet og straffutmålingen, mens påtalemyndighetene anket straffutmålingen til Frostating.

Følg smp.no på Facebook

– Affektdrap

Lagretten mener bevisvurderingen i tingretten har vært grundig, og at sjalusi var bakgrunnen for drapet ved Alexandra Hotel i Molde natt til 12. oktober i fjor.

Retten skriver i dommen at drapet først og fremst bærer preg av å være et affektdrap, samtidig som det påpekes at vitner har forklart at mannen tidligere har vært voldelig mot kvinner i nære relasjoner.

I den enstemmige dommen fra lagretten vises det til at mishandlingen og drapet var brutalt utført. Slinning ble drept etter at den domfelte tok kvelertak på henne, og retten er ikke tvil om at hun opplevde dødsangst.

Ville gjøre det slutt

Ålesundkvinnen og drapsmannen var i et forhold og begge var tillitsvalgte i Fagforbundet. De deltok på en konferanse i Molde da drapet skjedde.

Vitner har forklart at den dømte var i dårlig humør drapskvelden, og ålesundkvinnen sa til en venninne at hun ville gjøre det slutt da hun gikk opp på hotellrommet.

Kort tid etterpå fant ansatte ved hotellet kvinnen død ute på balkongen ved rommet, etter å ha blitt varslet av andre gjester om dunking i gulvet og rop om hjelp.

– Husker lite

Mannen forklarte i retten at han ikke husket drapet, men forsvareren mente han burde få tilståelsesrabatt for det han hadde husket og erkjent.

Rettspsykiaterne mente den drapsdømte mannen ikke var psykotisk eller bevisstløs i gjerningsøyeblikket - og at han heller ikke led av sterk bevissthetsnedettelse.

Retten viser i dommen til at mannens tilståelse ikke har hatt betydning for oppklaring av saken, og derfor ikke kan tillegges vekt i straffutmålingen.

Det konkluderes derfor med at det verken foreligger formidlende, eller skjerpende omstendigheter, og at en fengselsstraff på 12 år er passende.

Til fratrekk på straffutmålingen kommer 423 dager i varetekt.

Les også: Kjent skyldig i forsettlig drapLes også: Ny runde om hotelldrap

Betenkningstid

Forsvarer, advokat Paal Berg Helland, forteller at hans klient fikk forkynt dommen i fengselet onsdag.

– Han er skuffet, men tar dommen til etterretning. Så får vi vurdere hvorvidt vi skal anke, sier Helland til smp.no.

Mannen har tatt betenkningstid, og Helland mener det i tilfelle er mest aktuelt å anke straffutmålingen.

Forsvarerenen mente at straffen burde settes til 11 år Han ba lagretten svare nei på spørsmålet om drapet skjedde med forsett.

Ønsket 14 år

Aktor Magne Nyborg la i retten ned påstand om 14 års fengsel for mannen. Statsadvokaten hadde torsdag ikke bestemt seg for om dommen fra lagmannsretten vil bli anket.

– Dommen ligger på nivået som er rettspraksis for forsettlig drap, og er sånn sett grei. Samtidig vil vi vurdere om det er grunn til å være noe strengere, sier han til smp.no.

Begrunnelsen er at drapsofferet kjempet for livet i flere minutter og etter rettens mening opplevde dødsangst.

På denne balkongen ved Hotel Alexandra ble Kirsti Slinning funnet drept. Foto: Kjell Herskedal
Aktor Magne Nyborg la ned påstand om 14 års fengsel i lagretten. Foto: Kjell Herskedal