- Vi har gjennomført en ransakelse. Til grunn ligger en kjennelse fra Sunnmøre tingrett. Bakgrunnen var at vi mistenkte at det blei oppbevart narkotika i klubbens lokaler, sier Sindre Ryssevik, overbetjent ved etterforskningsavdelinga hos Ålesund politistasjon.

Narko-mistanke til grunn

- Ransakelsen resulterte ikke i funn, men, sier Ryssevik, for det er et men:

- Dette skal så langt vi kjenner til, være en fjøs. Det er det ikke. Vi har derfor bedt kommunens folk om å gå gjennom lokalene.

- Hva er det som gjør at du sier at det ikke er en fjøs?

- Med forbehold om at boforholda er oppgradert for eventuelle kyr, så inneholder lokalene både sofa og bar, sier overbetjenten.

Regulert til låve

Ordfører Knut Støbakk i Giske bekrefter at lokalene MC-klubben har tilhold i, ikke er omregulert etter at klubben tok dem i bruk.

- Lokala er regulert til låve, og det definerer også klubben dem som, seinest da de søkte om skjenkebevilgning i låven sin til St. Hans.

- Utover dette var dette politiets aksjon. Meg kjent var vi ikke informert på forhånd, sier han.

- Fikk klubben skjenkeløyve?

- Nei.

- Har ikke grunn til å følge med oss

Smp.no var onsdag i kontakt med en av medlemmene i MC-klubben. Han ønsker ikke navnet sitt på trykk, men sier at han opplever at politiet følger «vel nøye» med på det de holder på med.

- Men så langt har de ikke hatt grunn til å følge med oss slik, og ikke har vi tenkt å gi de grunn til å følge med oss i det videre heller, sier han.

Banished Freaks MC har de siste åra hatt tilhold i det som på folkemunne kalles fellesfjøsen, på Blindheim på Vigra.