Politiet pågrep mandag en beboer som er mistenkt for å ha forårsaket brannen i Kjøpmannsgata 36 i Ålesund fredag.

– Personen har i avhør erkjent uforsiktig omgang med ild, forteller etterforskningsleder Sindre Ryssevik ved Ålesund-politiet til smp.no.

Les også: Har startet avhør av beboere

Han vil ikke gå nærmere inn på hva beboeren har forklart, og heller ikke si noe om hvorvidt det vil være aktuelt å utvide siktelsen. Men på bakgrunn av opplysningene som kom fram i avhøret, mener politiet å vite hvordan brannen startet.

Politiet ser naturlig nok alvorlig på opplysningene:

– Dette er selvfølgelig helt meningsløst når du ser hvilke konsekvenser det har forårsaket, kommenterer Ryssevik.

– Veldig lei seg

Beboerens forsvarer, Inger Marie Sperre, var sammen med sin klient under avhøret mandag. Advokaten vil ikke si noe mer om hva personen har forklart om det som har skjedd.

– Vedkommende er veldig lei seg for de konsekvenser denne uforsiktigheten har fått. Noe mer vil jeg ikke si på dette tidspunktet, forteller Sperre til smp.no.

Hun opplyser at klienten så langt er siktet etter straffelovens paragraf 292, som går på grovt skadeverk. Bestemmelsen har en strafferamme på opptil seks års fengsel.

Sperre har ingen kommentar til mulighetene for at siktelsen kan bli skjerpet.

Følg smp.no på Facebook

Løslatt

Det er mandag ettermiddag ikke tatt ut en formell siktelse mot vedkommende, og det vil trolig ikke bli gjort før tidligst tirsdag.

Personen vil ikke bli framstilt for fengsling og er mandag løslatt etter avhør.

Med andre ord mener politiet det verken foreligger gjentakelsesfare eller fare for bevisforspillelse. Ryssevik kjenner ikke til at vedkommende har vært siktet for liknende forhold tidligere.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Måtte vente med undersøkelser

Politiet har ennå ikke startet de tekniske undersøkelse på brannstedet, fordi det har vært usikkert om det har vært trygt å ta seg inn i loftsetasjen der det ble antatt at brannen startet.

Disse undersøkelsene vil trolig starte tirsdag. Da vil også politiet fortsette avhør av beboere og vitner, for å få en så fullstendig oversikt som mulig over hendelsesforløpet.

Til sammen 40 beboere ble evakuert i forbindelse med brannen, og åtte personer ble husløse. Ingen kom alvorlig til skade.

Se video: Her kjemper de mot flammene

Det var lenge fare for at brannen skulle spre seg til andre bygninger i nabolaget. Først om lag to og en halv time etter brannen ble meldt, kunne brannvesenet avblåse spredningsfaren.

Advokat Inger Marie Sperre forsvarer beboeren som mandag erkjente uforsiktig omgang med ild i forbindelse med brannen på Aspøya fredag. Foto: arkiv