Årets Tall Ships Race går fra Århus i Danmark, videre til Helsingfors i Finland, derfra til Riga i Latvia, før det hele avsluttes i Szczecin i Polen.

Starten er 4. juli, før det hele avsluttes i Polen 6. august.

Hele vegen

Og Ålesunds egen seiltreningsbåt, «Wyvern av Ålesund» satser på å være med hele vegen.

– Vi har allerede to skift med mannskap på plass, det vil si mellom 10–12 ungdommer som kommer til å bytte på underveis, sier leder av stiftelsen bak «Wyvern», Are Opdahl.

Følg smp.no på Facebook

Opdahl sier at dette vil bli en tøff prøvelse for båten.

– Blant annet er jo første etappen, mellom Århus og Helsingfors på hele sju dager til sjøs. Det blir ekstremt bra trening for våre ungdommer fra Ålesund, sier han.

Det voksne mannskapet på båten vil komme fra støtteforeningen «Wyverns venner» med blant andre Arne Knudsen, Dagfinn Bjørge, Ørnulf Opdahl og Dagfinn Ullaland i spissen.

– I tillegg vil Erlend Lindseth og Lars Marius Leine bytte på å være skipper, sier Opdahl.

Viktig

Opdahl er klar på at «Wyvern» kommer til å få en viktig rolle inn mot arrangementet i Ålesund i 2015.

– Båten skal være med på å lære opp det mannskapet som Ålesund må stille til rådighet i 2015. I tillegg vil den virke som viktig reklame for byen når Ålesund skal markedsføre seg ovenfor de båtene vi ønsker å ha hit i 2015, sier Opdahl.

Også i 2014, når skutene seiler fra Harlingen i Nederland, til Fredrikstad, Bergen og avslutter i Esbjerg, vil «Wyvern» være med.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

I rute

Ordfører Bjørn Tømmerdal sier planleggingen av Tall Ships Race i Ålesund er i rute.

– Vi har en midlertidig komité bestående av meg, rådmannen, havnefogd Birger Flem, Kjell Sandli og Knut Strømsheim. Vi håper å ha en hovedkomité på plass snart, samt at en prosjektleder bør være ansatt til høsten, sier Tømmerdal.

Økonomisk roser han den jobben som er gjort på sponsorsiden.

– Vi må huske at dette primært er et arrangement som er med på å bringe unge mennesker fra hele verden sammen, og gi de trening til å greie seg på sjøen. Det budskapet har sponsoren våre forstått, sier Tømmerdal.

Folk fra komiteen i Ålesund vil også være til stede i en del av havnene under seilasene i år og neste år.