Denne gjengen tok turen rundt Lillevannet sist onsdag. Fra venstre Bjørg Sæbø, Else Karin Kjellby, Edith Haugen, Mary-Anne Lillerovde, Oddveig Skaar, Jan Erik Hoff, Linda Ørbeck og Roar Opsahl.
      (Foto: Nils Harald Ånstad)

Denne gjengen tok turen rundt Lillevannet sist onsdag. Fra venstre Bjørg Sæbø, Else Karin Kjellby, Edith Haugen, Mary-Anne Lillerovde, Oddveig Skaar, Jan Erik Hoff, Linda Ørbeck og Roar Opsahl.Foto: Nils Harald Ånstad

«Tjukkasgjengen» – sosialt og sunt

De kaller seg «Tjukkasgjengen», men framstår i alle fasonger. En folkebevegelse for folkehelsa har fått fotfeste i fedrelandet.

– Det er sunt og det er sosialt. Vi angrer ikke en dag på at vi ble med på dette, sier Mary-Anne Lillerovde og Else Karin Kjellby.

For ganske nøyaktig ett år siden lot de seg rive med av «tjukkasbølgen» som ble startet av en kar i Moss som følte at NÅ måtte noe gjøres med kondisen. Og som så mye annet nå for tida ble det Facebook som spredte det glade budskap, og i dag er det nesten to tusen mennesker som er med i lokale «tjukkasgjenger» over hele landet.

– Noen reagerer kanskje på navnet, for vi er jo faktisk folk i absolutt alle fasonger som er med. Men vi synes det er et humoristisk navn, og mange vi møter synes i hvert fall det er morsomt når vi kommer i vestene våre.

Lavterskel

«Tjukkasgjengen» er et meget enkelt konsept.

– Vi møtes og går tur. Ingen ting koster et eneste øre, og alle får bevege seg i sitt eget tempo, forteller Mary-Anne og Else Karin. Noen ganger dropper vi hele turen og går på kafé i stedet. Det sosiale er viktig.

 I Ålesund har «Tjukkasgjengen» nesten hundre venner på Facebook, men det er fortsatt bare rundt tjue som møter opp regelmessig til turene.

– Friluftsrådet for Ålesund og omland har spandert 200 refleksvester på oss, så det er bare å komme, sier de to damene.

Tre dager

Vanligvis går gjengen turer tre dager i uka.

– Noen starter i Fagerlia og går over Aksla mens andre har byparken som utgangspunkt. Spjelkavik og Lillevannet står også på programmet, og folk velger i grunnen hvor det passer best.

Ingen i «Tjukkasgjengen» i Ålesund kjente hverandre på forhånd.

– Men i løpet av dette året har vi blitt gode venner, og vi håper selvsagt at flere vil være med.

Noe av poenget med å gå i samla flokk er også ifølge gjengen at det er noen som står og venter på at du skal dukke opp.

– Da er det ikke så lett å tenke at man egentlig trives best i sofaen, og etterpå er man jo veldig fornøyd med seg selv.

– Vi blir i bedre fysisk form, men det skjer noe oppe i haudet også, slår Mary-Anne fast.

Landstreff

«Tjukkasbevegelsen» har snart to tusen medlemmer, og det planlegges et landstreff om ikke så lenge. I Ålesundsgruppa snakker de om deltakelse i Oslo Maraton. I gå-klassen.

– Men dette handler først og fremst om å ta ansvar for sin egen helse samtidig som man har det gøy og blir kjent med nye folk, sier Mary-Anne og Else Karin.

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil

comments powered by Disqus
– Vestene skaper oppmerksomhet når vi er ute og går, sier Mary-Anne Lillerovde, Roar Opsahl, Roar Hoff og Oddveig Skaar.
Og de inviterer gjerne folk de møter til å bli med i gjengen. 
      (Foto: Nils Harald Ånstad)

– Vestene skaper oppmerksomhet når vi er ute og går, sier Mary-Anne Lillerovde, Roar Opsahl, Roar Hoff og Oddveig Skaar. Og de inviterer gjerne folk de møter til å bli med i gjengen. Foto: Nils Harald Ånstad

Leses nå
 
Siste nyheter

Byrjar med mottak av bilvrak

Ørsta-Volda får eit nytt alternativ når det gjeld å levere bilvrak.

Forbrukerrådet mener søksmål mot DNB er viktig for alle pensjonssparere

Forbrukerrådet mener søksmål mot DNB er viktig for alle pensjonssparereID: 14447469NTB-Gunnhild Hokholt Bjerve

Politiloggen

Bråk i Volda

Politiet hadde nok å gjere i Volda sentrum laurdag kveld og natt til søndag.

Nytt kommunevåpen

Dama med ljåen?

Debatten er i gang om nye Volda sitt kommunevåpen.

Vinden bles ut løeveggen

– Det må ha danna seg ein ekstrem vind

– Det ser nesten ut som ein eksplosjon, seier Jan Arve Skåravik, som eig det tidlegare småbruket ved Vatnefjorden.