Ei svale gjør ingen sommer, men første observasjon av låvesvale denne våren ble gjort mandag formidddag på Sævollen, Hessa i Ålesund. Dette er svært tidlig for en art som kun spiser insekter. Og svala fanget nettopp insekter i flukt over fjøresona ved Kvalneset.

Følg smp.no på Facebook

Ellers er det på landsbasis observert noen få svaler lenger sør i landet siste døgnet.

Det er tydelig at de milde luftstrømmene fra sør har gitt svalene medvind nordover. Disse fenomenale flygerne kan fly lange strekninger på kort tid.

At en så sommerlig art som låvesvale er tilbake, må vi vel kunne ta som et skikkelig vårtegn. Vi får håpe at det betyr at frostnettene er over for denne gang.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

I løpet av siste døgnet har det også ankommet en solid, ny flokk av bokfinkhanner til Nordvestlandet. Hannene kommer som regel noen dager før hunnfuglene.

Se flere videoer og bilder av naturfotograf Roger Engvik!Full fart i blåmeisreiretNyt vårdagen i repriseHvor er fineværet? Forundring i kristtorntreet skjærtorsdag morgenNært på svarttrosten: Lær deg å se forskjell på ungfugler, hann og hunnIkke glem småfugleneVårtegn i februarHønsehauken: Tilbakegang til tross for fredningGrønnfinken er ille uteHavørngilde på Hessa-Kvalen

Foto: Roger Engvik