Før Behring Breiviks terroraksjon 22. juli, bodde Nøstvold Jensen i Oslo og livnærte seg som miljøterapeut, blant annet på et hjem for autister. Etter at han har blitt kjent, har han imidlertid fått penger fra USA. Forfatter og journalist Simen Sætre sier til Aftenposten at det nå er grunn til å tro at amerikanske høyrekrefter er blitt en inntektskilde for Fjordman.

Middle East Forum hjalp ham allerede i 2011, da med advokathjelp i forbindelse med 22. juli-saken. Overfor avisa understreker Nøstvold Jensen at han ikke fikk et øre til andre formål enn advokatutgifter. Nylig fikk han også et et engangsstipend via The Middle East Forum. En del av dette er blitt brukt til reiser nå i 2013.

Han har tidligere også fått betalt for enkelte av tekstene han har skrevet, trolig fra institusjonen Gatestones Institutes, som har ham oppført som «distinguished scholar».

- Inntil i dag har jeg ikke mottatt noen betaling eller økonomisk kompensasjon i noen form for det store flertallet av de tekstene jeg har skrevet, sier Nøstvold Jensen til avisa.

Han antyder samtidig at han i fremtiden kan få betalt fra Gatestones Institutes dersom de publiserer flere av hans tekster.

The Legal Project ønsker ikke å opplyse størrelsen på den finansielle støtten til «Fjordman».

Se også: Dette sier Fjordman om boka

Se også: «Peder prøver hele tiden å få oss til å tro at han er en samfunnsviter av dimensjoner»