Linda Myhre, tillitsvalgt blant sjåførene i Nettbuss AS og medlem av styret, sier det er godt håp om at selskapet klarer å komme seg over kneiken.

- Vi må for all del ikke svartmale situasjonen, sier Linda Myhre som er regionleder for YTF (Yrkestrafikkforbundet ) i Møre og Romsdal.

Hun understreker at det først og fremst er konsernet som sliter. Og hun legger til at de aller fleste konkurrentene til Nettbuss også sliter.

På spørsmål om hva som er grunnen til at selskapet har kommet i en slik situasjon, sier hun at dette blant annet er et resultat av anbudsregimet.

Da er det fylkeskommunen som bestemmer det meste. Hun never at da Nettbuss AS tok over kjøringen i Ålesund, satte fylkeskommunen fram krav om nye busser – og dette var et stort økonomisk løft for selskapet.

- Selskapene kan ikke fortsette med å underby hverandre særlig lenger, sier hun.

- Hvordan reagerer du på at konsernsjefen som ett av sparetiltakene foreslår at det ikke skal gis lønnstillegg utover det man har fått i lokale forhandlinger?

- For bussjåførene er dette uproblematisk. Vår lønn fastsettes i sin helhet i de sentrale forhandlingene, og vi har allerede fått det tillegget vi skal ha, sier Linda Myhre.