Store politistyrker ble utkalt i jakten på en person i Ålesund man fryktet var væpnet.

Sett på busstopp

- Klokka 07.50 i dag tidlig observerte et vitne en ung gutt, 12-14 år med noe som kunne ligne på et våpen, like ved busstasjonen ved Ålesund sykehus. Det var flere personer på busstoppet og politiet ber om at disse tar kontakt med politiet, opplyser politiet i pressemeldingen.

Politiadvokat Yngve Skovly sier til smp.no at politiet har søkt etter en gutt med mulig våpen på flere steder i Ålesund, også ved et barnearrangement ved Tueneset.

- Ingen grunn til panikk

- Det er ikke noe som tyder på at vedkommende er på Tueneset, men vi kan ikke utelukke det. Derfor gjennomsøker vi også det området, sier Yngve Skovly til smp.no.

Han understreker at politiet ikke vil skape unødvendig panikk.

- Vi vil ikke hause dette opp og vil komme med mer informasjon etter hvert.

Arrangementet gikk som normalt

Vitner skal ha sett en gutt, cirka 160 cm høy, i 12-14 års alderen, med et mulig våpen på busstoppet.

- Jeg kan bekrefte at det vitne beskriver et enhåndsvåpen, men det er umulig å vite om dette er ekte. Vedkommende som ble observert hadde på seg en buff, muligens grønn, sier Skovly.

Arrangementet gikk som planlagt, og alle forholdt seg rolig.

Vil ikke skape frykt

Politiet reagerer på at flere oppslag i media, blant annet smp.no, har bidratt til å skape frykt.

- Det foreligger ingen trusselsituasjon mot Tueneset, men på grunn av arrangementet som pågår der i dag har politiet bygd opp beredskapen, opplyser politiadvokat Yngve Skovly klokka 14.03.

Skovly understreker at politiet tar forholdsregler og gjør undersøkelser flere steder i Ålesunds-området.

- Det er ingen grunn til frykt. Det er ingen holdepunkt for at personen befinner seg på Tueneset, sier Skovly.

Undersøker observasjon

- Det foreligger ingen videre opplysninger i denne saken, men politiet har satt inn ressurser for å etterforske opplysningene, skriver politiet i en pressemelding i 14-tiden.

Litt før klokka 16 sier Skovly at politiet vil være til stede helt til siste barn har forlatt Tueneset.

- Vi gjør undersøkelser rundt observasjonen av gutten med mulig våpen. Det jeg kan si er at et voksent vitne observerte en gutt med noe vedkommende oppfattet som et våpen på busstoppet. Vi har plikt til å undersøke slike tips og ta alle foholdsregler. Vi har også gjort undersøkelser ved skoler og nærområde, sier Skovly til smp.no.