Peder Nøstvold Jensen fortalte selv på sin Twitter-konto at han har fått støtte til boka «Witness to Madness». (Foto: Arkivfoto)

Peder Nøstvold Jensen fortalte selv på sin Twitter-konto at han har fått støtte til boka «Witness to Madness». Foto: Arkivfoto

Rehman positiv til Fjordman-støtte

Komiker og spaltist Shabana Rehman mener det er et klokt valg av stiftelsen Fritt Ord å gi ålesunder Peder Are Nøstvold Jensen støtte til å skrive bok om Breivik-saken.

Det har vakt oppsikt at den høyreekstreme bloggeren Fjordman har fått 75.000 kroner i støtte til å skrive boken «Witness to Madness», men Rehman ser annerledes på det, skriver VG.

– Jeg synes det er en kjempedristig avgjørelse av Fritt Ord. Det kan ikke ha vært lett for dem, skriver hun i en sms til avisen.

Les også: Ueinig i støtte til «Fjordman»-bok
Les også: «Fjordman» får støtte til bok om Breivik-saken

Ikke kneble

Hun tror det kan være lurt å gi de høyreekstreme en plass i den offentlige debatten for at de ikke lenger skal kunne hevde at de blir kneblet og ikke slipper til.

– Derfor kan dette vise seg å være et klokt valg. Resten av nasjonen har også et fritt valg. For meg er det å støtte det pluralistiske samfunnet vi i stadig større grad kommer til å bli, skriver Rehman til avisen.

Mikrofonstativ

Da nyheten ble kjent fredag vakte det sterke reaksjoner. AUF-leder Eskil Pedersen reagerte kraftig på tildelingen og mente at Fritt Ord med dette gir fra seg mikrofonstativet til homsehatere og rasister.

Til VG uttrykker også årets Fritt Ords prisvinner Per Fugelli at avgjørelsen er feil. Forfatter og samfunnsdebattant Sara Azmeh Rasmussen, som fikk pris i 2009, støtter imidlertid Rehmans synspunkt.

Jensen ble kjent da Anders Behring Breivik refererte til ham som en viktig inspirasjonskilde.

Siste nyheter

Mener Moa trenger et Ikea

Eier av Mostein Gruppen vil ikke delta i noen budkrig for å presse opp tomteprisen.

Skal til USA for å lære av de beste

Klinikksjefer, ledere og leger i Helse Midt-Norge reiser på studietur til Colorado.

Krogsæter innstilt som ny rådmann

Åslaug Krogsæter blir truleg ny rådmann i Eid kommune.

Hannselene tok vel imot damene

Det gikk ikke lange stunden før de fire hunnselene fra Sveits og Tyskland ble kjent med de to hannselene i Atlanterhavsparken.

Vet du hvor mye salt du skal ha i deg?

Helsedirektøren ber nordmenn kutte ned på saltet.

Edvardpris til Hilde Marie Kjersem

"..nært, storslagent og aldri forutsigbart", skriver juryen om årets album.

Norske trenere må bli mer kyniske

Kjetil Rekdal mener Ole Gunnar Solskjær ble offer for den brutale mentaliteten i utlandet.