Peder Nøstvold Jensen fortalte selv på sin Twitter-konto at han har fått støtte til boka «Witness to Madness». (Foto: Arkivfoto)

Peder Nøstvold Jensen fortalte selv på sin Twitter-konto at han har fått støtte til boka «Witness to Madness». Foto: Arkivfoto

Rehman positiv til Fjordman-støtte

Komiker og spaltist Shabana Rehman mener det er et klokt valg av stiftelsen Fritt Ord å gi ålesunder Peder Are Nøstvold Jensen støtte til å skrive bok om Breivik-saken.

Det har vakt oppsikt at den høyreekstreme bloggeren Fjordman har fått 75.000 kroner i støtte til å skrive boken «Witness to Madness», men Rehman ser annerledes på det, skriver VG.

– Jeg synes det er en kjempedristig avgjørelse av Fritt Ord. Det kan ikke ha vært lett for dem, skriver hun i en sms til avisen.

Les også: Ueinig i støtte til «Fjordman»-bok
Les også: «Fjordman» får støtte til bok om Breivik-saken

Ikke kneble

Hun tror det kan være lurt å gi de høyreekstreme en plass i den offentlige debatten for at de ikke lenger skal kunne hevde at de blir kneblet og ikke slipper til.

– Derfor kan dette vise seg å være et klokt valg. Resten av nasjonen har også et fritt valg. For meg er det å støtte det pluralistiske samfunnet vi i stadig større grad kommer til å bli, skriver Rehman til avisen.

Mikrofonstativ

Da nyheten ble kjent fredag vakte det sterke reaksjoner. AUF-leder Eskil Pedersen reagerte kraftig på tildelingen og mente at Fritt Ord med dette gir fra seg mikrofonstativet til homsehatere og rasister.

Til VG uttrykker også årets Fritt Ords prisvinner Per Fugelli at avgjørelsen er feil. Forfatter og samfunnsdebattant Sara Azmeh Rasmussen, som fikk pris i 2009, støtter imidlertid Rehmans synspunkt.

Jensen ble kjent da Anders Behring Breivik refererte til ham som en viktig inspirasjonskilde.

Siste nyheter

Nordøyvegen opp fra grøfta

Staten tilbyr seg å gjennomføre kvalitetssikringen av Nordøyvegen. Det gir framdrifta et kraftig dytt.

Ønsker seg vakre veggmaleri på byggeplass

– Vi ønsker at plategjerdet mot Stuen-kiosken blir utsmykket kunstnerisk.

Mistenkelig dødsfall i Florø

Florø (NTB): En mann i 40-årene ble onsdag ettermiddag funnet død i en bolig i Florø. Politiet etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall.

Telefonoperatører får kritikk for flere nettverkskollapser

Oslo (NTB): Telenor og TeliaSonera får kritikk fra Post- og teletilsynet etter en rekke nettverkskollapser. Tilsynet reagerer særlig på hendelser hvor folk ikke har fått kontakt med nødetatene.

Tv-serie om døden i beste sendetid

Filmskaper Eivind Tolås fra Brattvåg har besøkt døden i 25 land.

Kritikk for flere telekollapser

– Ålesund var helt klart en krise, sier Telenor om teleskandalen i vår.

- Her lager vi utebadeland

Hva skjer når ungdommen får være byplanleggere for en dag?

- Få brua ferdig i ei fart

Rundt 100 møtte fram til infomøte om ny Nerlandsøybru.

Jørn til Idol-finale

23-åringen fra Måløy imponerte nok en gang.

OL-prisen ble for høy

Slik oppsummerer OL-tilhenger Helge Orten Høyres nei.