Peder Nøstvold Jensen fortalte selv på sin Twitter-konto at han har fått støtte til boka «Witness to Madness». (Foto: Arkivfoto)

Peder Nøstvold Jensen fortalte selv på sin Twitter-konto at han har fått støtte til boka «Witness to Madness». Foto: Arkivfoto

Rehman positiv til Fjordman-støtte

Komiker og spaltist Shabana Rehman mener det er et klokt valg av stiftelsen Fritt Ord å gi ålesunder Peder Are Nøstvold Jensen støtte til å skrive bok om Breivik-saken.

Det har vakt oppsikt at den høyreekstreme bloggeren Fjordman har fått 75.000 kroner i støtte til å skrive boken «Witness to Madness», men Rehman ser annerledes på det, skriver VG.

– Jeg synes det er en kjempedristig avgjørelse av Fritt Ord. Det kan ikke ha vært lett for dem, skriver hun i en sms til avisen.

Les også: Ueinig i støtte til «Fjordman»-bok
Les også: «Fjordman» får støtte til bok om Breivik-saken

Ikke kneble

Hun tror det kan være lurt å gi de høyreekstreme en plass i den offentlige debatten for at de ikke lenger skal kunne hevde at de blir kneblet og ikke slipper til.

– Derfor kan dette vise seg å være et klokt valg. Resten av nasjonen har også et fritt valg. For meg er det å støtte det pluralistiske samfunnet vi i stadig større grad kommer til å bli, skriver Rehman til avisen.

Mikrofonstativ

Da nyheten ble kjent fredag vakte det sterke reaksjoner. AUF-leder Eskil Pedersen reagerte kraftig på tildelingen og mente at Fritt Ord med dette gir fra seg mikrofonstativet til homsehatere og rasister.

Til VG uttrykker også årets Fritt Ords prisvinner Per Fugelli at avgjørelsen er feil. Forfatter og samfunnsdebattant Sara Azmeh Rasmussen, som fikk pris i 2009, støtter imidlertid Rehmans synspunkt.

Jensen ble kjent da Anders Behring Breivik refererte til ham som en viktig inspirasjonskilde.

Siste nyheter

Overlevde Utøya:

– Dette forsterkar vonde minne

Stortingsrepresentant Fredric Holen Bjørdal skvatt då han høyrde nyheita om terrortrusselen.

Klatra mørbanka, men like heil ut frå dette vraket

Det såg stygt ut - og kunne enda langt verre. Men trailersjåføren som hamna utfor riksveg 15 tidlegare i veka, hadde englevakt.

Politiet på Sunnmøre har fått terrortips

Krevende situasjon for politiet - men publikum oppfordres til å ta kontakt.

Fall utfor foss på Strynefjellet

Mann brakt til sjukehus med luftambulanse.

Redda gutt fra drukning

Oppmerksomme folk i Bakkevika redda han opp og gjorde HLR.

Kantspiller besøkte Color Line:

«Den finske Franck Ribery» er aktuell for AaFK

– Jeg har ikke sett han gå tapende ut av en én-mot-én duell siden 2008.

Kristoff på 3.-plass

Alexander Kristoff klarte ikke å bli første nordmann med tre etappeseiere i Tour de France. Søndag har han sin siste sjanse.

Kastar loss for Karibia

Endeleg er nedteljinga over: Søndag i middagstider stemner "Emma" ut Ørstafjorden - med verdshava i sikte.

Redda gutt fra drukning

Oppmerksomme folk i Bakkevika berga han opp.