Det har vakt oppsikt at den høyreekstreme bloggeren Fjordman har fått 75.000 kroner i støtte til å skrive boken «Witness to Madness», men Rehman ser annerledes på det, skriver VG.

– Jeg synes det er en kjempedristig avgjørelse av Fritt Ord. Det kan ikke ha vært lett for dem, skriver hun i en sms til avisen.

Les også: Ueinig i støtte til «Fjordman»-bokLes også: «Fjordman» får støtte til bok om Breivik-saken

Ikke kneble

Hun tror det kan være lurt å gi de høyreekstreme en plass i den offentlige debatten for at de ikke lenger skal kunne hevde at de blir kneblet og ikke slipper til.

– Derfor kan dette vise seg å være et klokt valg. Resten av nasjonen har også et fritt valg. For meg er det å støtte det pluralistiske samfunnet vi i stadig større grad kommer til å bli, skriver Rehman til avisen.

Mikrofonstativ

Da nyheten ble kjent fredag vakte det sterke reaksjoner. AUF-leder Eskil Pedersen reagerte kraftig på tildelingen og mente at Fritt Ord med dette gir fra seg mikrofonstativet til homsehatere og rasister.

Til VG uttrykker også årets Fritt Ords prisvinner Per Fugelli at avgjørelsen er feil. Forfatter og samfunnsdebattant Sara Azmeh Rasmussen, som fikk pris i 2009, støtter imidlertid Rehmans synspunkt.

Jensen ble kjent da Anders Behring Breivik refererte til ham som en viktig inspirasjonskilde.