- Vi er kjempeglade og veldig stolte, sier Anne Birte Hanken som sammen med mannen Oliver og Gunnar Lillevold driver Jacu kaffebrenneri. I går kveld fikk Jacu den gjeve prisen under arrangementet «World of coffee» i Nice i Frankrike.

Mest innovativ

I tre år har Anne Birte, Oliver og Gunnar drevet «kaffehuset» Jacu, og i går fikk de en pris som betyr at Europas ypperste kaffeekspertise mener at gründerne i Ålesund er de mest innovative i bransjen i hele Europa.

- I kriteriene for prisen står det at den går til noen som har lyktes i å finne på noe nytt for å markedsføre kvalitetskaffe, sier Anne Birte Hanken. Så bortsett fra god kaffekvalitet, så får vi nok også prisen for blant annet den grafiske profilen vi har i Jacu.

Tidligere har Jacu  og designbyrået Havnevik fått merket for god design.

Ikke tid til å reise

- Vi er veldig glade for å få prisen, men vi hadde ikke tid til å reise ned for å ta imot den. Vi har masse å gjøre og må prioritere kaffekundene våre, sier en glad Anne Birte Hanken. Men «Kaffi-Kari» Andersen fra Ulsteinvik var på plass i Nice, og hun tok imot prisen for oss.

I trafoen

Jacu har flyttet selve brenneriet fra trange lokaler i Løvenvoldgata til TKs gamle trafostasjon i Parkgata. Der jobbes det for fullt med å finne de beste kaffebønnene og brenne kaffe av ypperste kvalitet.

- Vi har mange planer for dette bygget, og vi tar en ting av gangen. Det er mange og lange arbeidsdager. Derfor er det ekstra kjekt å få slike oppmuntringer, sier innehaveren av Europas mest innovative kaffebrenneri.