Bagasjen til reisefølget blir etter det smp.no vet levert på Storfjord-hotell ved Glomset. Hotellet ligger i den vesle fjordbygda Glomset, 30 minutter med bil fra Ålesund. Her har milliardæren utsikt utover både Storfjorden og de mektige Sunnmørsalpene.

Les også: Her lander Bill Gates

Det er mye som tyder på at Gates har leid hotellet på sin norgesferie, men dette er foreløpig uklart. Hotelldirektør Ruth Måseide Sunde ønsker ikke å kommentere om hun får celebert selskap, men avkrefter ikke ryktene til Sunnmørsposten.

Storfjord Hotell har 23 rom som alle er individuelt innredet, inkludert en suite. Hotellet er bygd for hånd i tradisjonsrik laftet tømmer, og eid av selskapet 62°Nord.

Microsoft-gründer

William ”Bill” Henry Gates III har i en årrekket tronet øverst på listen over verdens rikeste personer, etter at han var med på å starte programvareselskapet Microsoft i 1975.

Bare 13 år gammel, begynte Gates å programmere dataprogrammer i 1968, før han i 1973 begynte på Harvard university. Fra 2008 har ikke Gates lenger vært direkte involvert i den daglige driften av Microsoft, men er fortsatt selskapets styreleder.

Ifølge nyhetsbyrået Bloomberg er han god for 72, 7 milliarder dolla, som tilsvarer hele 425 milliarder norske kroner. Han har tidligere sagt at nesten hele formuen skal doneres bort til veldedighet.

Sammen med Warren Buffet tok Gates initiativet til ”The Giving Pledge” i 2009, som er et opprop hvor amerikanske milliardærer forplikter seg til å gi minst halvparten av sin formue til veldedige formål innen sin død.

Følg smp.no på Facebook

Her blir bagasjen til Gates-familien båret ut av flyet. Foto: Alexander Worren