Nå går kommunelege Mazri Khalaf Mhemed ut og sier at det burde ha veid tungt at Solveig Marit Eliassen hadde vært inne til et mindre inngrep ved Ålesund sjukehus.

Solveig døde timer etter at ektemann Arntsen en rekke ganger ba AMK om ambulanse, uten å få det. I tillegg rykket heller ikke legevakten ut til Eidsdal, selv om Arntsen også ønsket dette i dagene før dødsfallet.

– At hun hadde symptomer som lav kroppstemperatur, sterk smerte, kvalme, klamhet og kaldsvette, skal normalt føre til utrykning fra legevakt med tanke på sjukdomsforløpet, sier Mhemed, og peker på at symptomene kunne være tegn på alvorlige infeksjoner.

Les bakgrunnen: Etterforsker dødsfall på sjukehuset

Les også: Solveigs nødrop ble ikke hørt

– Vi er kun mennesker

Mhemed er fra Syria og har jobbet som kommunelege i Norddal siden 1. juni. Kommuneleger er medisinskfaglig rådgiver for kommunene.

– Jeg hadde enten rykket ut eller bedt om ambulanse umiddelbart. Det er min subjektive vurdering, kanskje en annen lege mener noe annet. Vi er kun mennesker, men jeg ville ha undersøkt pasienten fortest mulig, sier Mhemed.

Han understreker at han snakker generelt og forutsatt at legen fikk vite symptomene, noe han gjorde, ifølge lydloggen.

– Det er bedre å sende ambulanse en gang for mye, enn en gang for lite, sier Mhemed.

Ny vikarlege

Legekontoret i Norddal praktiserer at nye leger har en bakvakt i startfasen.

– Jeg er usikker på om det var slik i denne saken, sier han.

Statens autorisasjonskontor for helsepersonell opplyser at legevakten, som ikke lenger jobber ved kontoret, fikk autorisasjon 15. januar i år. Sunnmørsposten har forsøkt å komme i kontakt med legen en rekke ganger for kommentar om hvilke vurderinger han gjorde, uten hell. Det er foreløpig ikke kjent hvilken erfaring legen hadde fra eget hjemland i forkant av ansettelsen i Norddal.

Les også: - Dette er en skandale

Les også: - Tenker på familien

<strong>Kommunelege:</strong> Mazri K. Mhemed. FOTO: NORDDAL KOMMUNE