Gudvangtunnelen stengt i flere uker

Opprydningsarbeidet etter brannen kan ta opp til en måned

 Oppryddingsarbeidet etter den dramatiske brannen i Gudvangatunnelen i Sogn og Fjordane vil ta lengre tid enn ventet. Tunnelen kan i verste fall bli stengt i én måned.

Alle kjøretøyer er nå fraktet ut av tunnelen, og arbeidet med å sette den i stand igjen er kommet godt i gang, melder Statens vegvesen torsdag.
I de verste partiene er tunnelen så sotete at det ikke lar seg gjøre å rengjøre den med vanlig vann. Det er nødvendig med spesialutstyr, som først vil være på plass på mandag.
Når tunnelen er vasket, starter arbeidet med å renske og sikre fjellet. Etter at den er sikret med bolter og sprutbetong, skal elektroinstallasjonene repareres. Dette arbeidet utføres av Mesta Elektro.
Det øvrige oppryddingsarbeidet utføres av entreprenørfirmaet E. Opedal & Sønner. (©NTB)

Mer å lese på smp.no:
Leses nå:

Forsiden nå:

Erna Solberg: – En stor statsmann har gått bort

Verden har mistet en stor statsmann ved Shimon Peres' bortgang, sier statsminister Erna Solberg (H). Den tidligere israelske presidenten døde natt til onsdag, 93 år gammel.

Uværet har gitt trøbbel i øst, vest og sør

Det blåser kraftig mange steder i Sør-Norge, og mange steder er det mye nedbør på vei. Både i øst og i vest har vinden revet ned trær, noe som har hindret trafikken.

Inger Bakke forlater Høstscena etter årets festival

– Jeg gir fra meg et kvalitetsprodukt

– Høstscena skal enda mer opp og fram, derfor gir jeg meg.