SISTE: Undersøker bilen og avhører vitner

- Vi kommer til å sette inn mer mannskap i morgentimene, forteller operasjonsleder Leif Arne Valderhaug ved Sunnmøre politidistrikt til smp.no.

Gjennom hele natten har store styrker leita etter den savna kvinna. Et politihelikopter har finsøkt et område på Aksla med varmesøkende kamera.

Fredag morgen var det fremdeles ikke funnet spor etter kvinnen.

Finsøk

Operasjonsleder Valderhaug forteller at politiet nå får bistand fra Heimevernet og at det ventes mellom 50 og 100 mann fra Heimevernets divisjon 11 (Møre og Fjordane).

- Styrken skal bistå i finsøk, sier Valderhaug til smp.no.

Politiet ber foreløpig folk holde seg unna søkeområdet på Aksla-fjellet.

- Vi skjønner at private ønsker å bidra, men for oss er det best å ha kontrollerte og oversiktlige søk. I tillegg vil utenforstående kunne ødelegge spor for søkehundene, sier Valderhaug.

I løpet av natta observerte politihelikopteret flere personer i området, noe som opptok unødvendig tid for leitemannskapene.

- Leitemannskapene beveger seg i grupper og etter avtalt mønster.

Varmesøkende kamera

Til nå har store mannskaper fra Røde Kors, Norske Redningshunder og Sivilforsvarets fredsinnsatsgruppe deltatt i søket. Også et ambulanehelikopter tilknyttet Ålesund sjukehus, og et politihelikopter med varmesøkende kamera fra Oslo har deltatt.

Rundt 80 frivillige og flere hunder deltok torsdag kveld i søket. I tillegg til mannskaper fra politiet har bortimot 50 frivillige fra Røde Kors og 15 fra Sivilforsvaret deltatt. Også politihund, samt fire hunder og åtte personer fra Norske Redningshunder har vært med.

Følg smp.no på Facebook

Ønsker tips

- Vi har ikke funnet spor etter henne så langt. Vi holder alle muligheter åpne, sier Valderhaug fredag morgen.

Politiet har fått inn flere tips i saken, men ber fremdeles folk som tror de har opplysninger i saken om å ta kontakt på 02800.

Anja Weløy Aarseth fra Hordaland ble meldt savnet i Ålesund torsdag ved 12-tiden.

Store letemannskaper har lett natt til fredag etter den 21 år gamle kvinna som er savna i byfjellområdet Aksla i Ålesund.
Dette er den savna kvinna, Anja Weløy Aarseth, 21 år, fra Hordaland. Foto: Privat Foto: Privat
Friluftsområdet byfjellet Aksla, Ålesund. Fra Google Maps
Politihelikopteret med avansert varmesøkende kamera kom litt over midnatt fra Oslo for å delta i søket. Foto: Staale Wattø