Etterforskere fra Kripos vil bistå politiet i Ålesund i letingen etter savnede Anja Weløy Aarseth (21).

- Dette er ei naturlig utvikling, etter at våre folk har holdt på lenge. Kripos kommer inn med to taktiske etterforskere, sier politiadvokat Yngve Skovly til smp.no. Ved 20-tida, fredag var de to ankommet Ålesund, og er ifølge politiadvokaten fredag kveld i møte med politibetjent Hans Martin Gridseth - som koordinerer etterforskninga.

- Hvorvidt de to starter arbeidet sitt alt fredag kveld er vel heller tvilsomt, siden leitinga nå trappes ned. Fra lørdag morgen vil de imidlertid være på plass, sier Skovly.

Ifølge politiadvokaten er det ikke funn - og med det mistanke om at det har skjedd noe kriminelt, som ligger til grunn for at Kripos kommer inn og bistår i saka.

- Har letemannskapene eller hundene gjort funn så langt som kan knyttes til kvinna?

- Det har de ikke.

Les også: Her leter de etter Anja

Les også: Politiet har satt 20 etterforskere på sakenLes også: Ber turgåere holde seg unna leteområdet

Mener å vite når bilen blei parkert

- Hva har dagens gjennomgang av bilen til kvinna gitt av resultater?

- Dette er en gjennomgang som pågikk i flere timer. Så langt har denne ikke resultert i vesentlig informasjon, sier Skovly, og fortsetter.

- Det som imildertid har blitt klart i løpet av dagen, er at bilen til kvinna etter alt å dømme blei parkert i Fagerlia i tida fra 19 - 19.40, onsdag. Dette gir igjen klarere signaler om når en eventuell joggetur har starta, sier Skovly.

Se video fra området det søkes i øverst i saka.

På Moa med bestemor

Han forteller videre at det er satt igang ei rundspørring i området der bilen blei funnet, og at det også vil bli satt igang ei tilsvarende rundspørring der kvinna har bodd: Hos bestemora si på Åse.

- Bestemora er for øvrig den siste personen vi vet som har sett den savna kvinna - altså barnebarnet sitt. De to skal ha vært sammen på Moa onsdag ettermiddag, så seint som klokka 17.30. Etter dette skal de to ha dratt hjem og den savna 21-åringen etterhvert videre på jogggetur. Eksakt når hun forlot boligen vet vi imildertid ikke, sier Skovly, og legger til at politiet ønsker tips også fra publikum som tror de kan ha sett 21-åringen på Åse onsdag ettermiddag.

- Ta kontakt med politiet på 70 11 87 00, sier politiadvokaten.

Siste mobilsamtale 16.47

Skovly forteller videre at det fortsatt jobbes med å kartlegge eventuelle elektroniske spor fra savnedes mobiltelefon og datamaskin. Politiet har tidligere uttalt at siste samtale var rundt klokka 17, onsdag og at det etter denne samtalen ikke har vært aktivitet på telefonen.

- Siste samtale var klokka 16.47, sier politiadvokaten.

- Til familie?

- Ja.

- Men mobilen til kvinna er ikke funnet?

- Nei.

Se video: Hun kan ha sett Anja

Har finsøkt rundt 50 prosent av Aksla

- Kan du si litt om hva som skjer videre i forhold til leiteaksjonen fredag ettermiddag og kveld?

- Vi konsentrerer oss fortsatt om Aksla, der leitinga pågår videre med full styrke - også utover natta dersom det er aktuelt. Rundt 150 personer deltari det profesjonell søket, og det er inne ekstra ressurser i etterforkninga fra hele politidistriktet. Fredag ettermiddag fikk vi beskjed om at det var foretatt finsøk av 50 prosent av området. Det er med andre ord fortsatt mye å jobbe seg gjennom. Paralellt med leitinga blir det arbeida med ulike etterforskningstiltak, der vi blant anna sjekker ut tips og gjennomfører avhør, sier Skovly.

Les også: - Tar vare på studentene

Politiadvokat Yngve Skovly. ARKIVFOTO: JUNE R. JOHANSEN Foto: June R. Johansen