Leitinga etter den savnede Anja Weløy Aarseth fortsetter fredag ettermiddag og kveld.

- Rundt 150 personer deltar i det profesjonelle søket, i tillegg deltar 150 frivillige, forteller innsatsleder Olav Ramnefjell til smp.no. Politiet har tidligere fortalt at Kripos skal inn og bistå dem i arbeidet og stiller med to taktiske etterforskere. Disse blei fredag kveld meldt å ha ankommet Ålesund. Parallelt med leiteaksjonen arbeider allerede 20 etterforskere med saka.

Les også: Kripos bistår politiet i Ålesund

Innsatslederen sier han fortsatt har godt håp om å finne den savnede 21-åringen i live.

- Vi leter fremdeles etter en levende person, og fortsetter med finsøk. Hele Aksla skal gjennomsøkes, og vi holder på med finsøk til det er så mørkt at vi ikke kan garantere kvaliteten på søket. Da merker vi av og fortsetter med finsøk i morgen. Etter at finsøket er avslutta for kvelden, fortsetter vi med redningshunder. Det vurderes videre fortløpende om det er behov for helikopter, sier han.

Røde Kors opplyser at det vil være omtrent like stor bemanning blant letemannskapene natt til lørdag, som natt til i dag. Heimevernet gir seg imidlertid når det blir mørkt, men fortsetter klokka 08 lørdag morgen.- Vi fortsetter søkene til det blir mørkt. I dag har vi søkt grundig fra Husafjellet til Fjellstua, sier kaptein og områdesjef for Ålesund HV, Karl Anton Lorgen, til smp.no.Ifølge han er det greie søkeforhold med tanke på det gode været, men det er en del vegetasjon og tett skog. Heimevernet roterer en del mannskap, men vil ha omtrent like mange i sving lørdag, opplyser Lorgen.

Les også: Her leter de etter Anja

Les også: Politiet har satt 20 etterforskere på sakenLes også: Ber turgåere holde seg unna leteområdet

Dels vanskelige forhold

Da smp.no snakket med innsatsleder Ramnefjell og politistasjonssjef Oddbjørn Solheim på Aksla ved 17-tida, fredag anslo Ramnefjell at nesten 50 prosent av byfjellet var ferdig finsøkt. Litt før klokka 21 blir prosentandelen oppjustert til 60-70 prosent.

- Hva er den største utfordringa i leitinga nå?

- At ting tar tid. Det er dels vanskelig forhold, spesielt på nordsida. Der er folk fra Sunnmøre Alpine Redningsgruppe satt inn - det vil si klatrere med tau, sier Ramnefjell.

- Og til folk som lurer på om det er søkt i bunkere og tjern, så gjøres dette selvsagt også. Er hun der, så finner vi henne, sier han.

Legger tidslinje

Politistasjonssjef Solheim forteller at politiet er i ferd med å legge ei tidslinje over hva som har skjedd.

- Vi vet fortsatt ingenting om hvor kvinna er, men samler informasjon. Vi vet hvor bilen er. At kvinna bodde hos bestemor si. At den savnede har brukt området på Askla til jogging tidligere.

- Ingen tegn på at hun er et annet sted

- Har dere sikre vitneobservasjoner av henne?

- Det er for tidlig å si. Det vi har fått inn, kan være henne. Vi får inn mange tips, men ønsker flere. Og her er oppfordringa til publikum om å komme med alt en har og la politiet vudere innholdet, sier han.

- Kan det være at kvinna er reist herfra, at hun befinner seg et annet sted?

- Det er ingenting så langt som tyder på noe annet enn at hun er i Ålesund, sier Solheim.

Se video: Hun kan ha sett Anja

Les også: - Tar vare på studentene

Kaptein og områdesjef for Ålesund HV, Karl Anton Lorgen. FOTO: NILS HARALD ÅNSTAD