Sperringer og avskjerming på stedet tyder på at den døde kvinna på Aksla ble funnet like ved den populære turstien til Fjellstua. Aksla har vært gjennomsøkt av store mannskaper helt siden torsdag ettermiddag.

- Kvinnen ble funnet i forbindelse med et finsøki området på Aksla, opplyser stabssjef Ingmar Farstad.

Ikke i grovsøket

Spørsmålet er hvordan det er mulig at kvinna kan ha lagt så nært stien og ikke ha blitt oppdaget av verken varmesøkende helikoptre eller hunder som har søkt på fjellet i to dager.

- Det vil jeg ikke spekulere i. Men funnstedet ligger i et område som ikke var omfattet av det innledende grovsøket, sier politiadvokat Yngve Skovly til Sunnmørsposten i ettermiddag.

- Må være tilbakeholdne

Under pressekonferansen i ettermiddag ble stedet konsekvent omtalt som et funnsted, og ikke et åsted.  Sunnmørsposten spurte da  Skovly om bakgrunnen for dette.

- Det eneste vi foreløpig kan konstatere er at hun ble funnet der. Foreløpig har vi ikke mulighet til å vite om det er funnsted og åsted, sier Skovly.

- Så det er ikke noe som tyder på at kvinna er brakt dit?

- Vi vil ikke si noe om funnene vi har gjort. Vi må være tilbakeholdne med informasjon som kan være skadelig, sier Skovly. Det eneste vi foreløpig kan konstatere er at hun ble funnet der.

Tekniske etterforskere fra Kripos var i ettermiddag på vei til Ålesund for å bistå politiet.