Det sier Finn Abrahamsen - tidligere politioverbetjent ved Voldsavsnittet i Oslo, nå privatetterforsker, til smp.no lørdag kveld.

- Jeg forstår at mange kan bli utålmodige fordi det tar litt ekstra tid før kriminaletterforskerne starter arbeidet sitt, men det som er viktig nå er ikke disse få timene, snarere at åstedet og offeret er intakt til undersøkelsene begynner. Og her regner jeg med at politiet har fått veiledning, at de både har dekt over åstedet og kvinna slik at vær ikke er til skade, og videre at området voktes slik at heller ikke andre faktorer får ødelegge, sier han.

- Og faktisk er det best at undersøkelsene skjer i dagslys, forklarer han.

Kan ta flere dager

Undersøkelsene på åstedet kan ta flere dager, forteller privatetterforskeren videre.

- Det er noe som heter å skynde seg langsomt, og det gjelder i aller høyeste grad her. Grundighet er essens i det arbeidet som skal skje på åstedet, poengterer han.

Har fulgt saka fra starten

Abrahamsen forteller at han har fulgt saka heile vegen - fra søket etter den savnede Anja Weløy Aarseth (21) starta torsdag, til funnet av ei død kvinne på Aksla ved 13 tida, lørdag, som politiet altså mistenker er drept.

- Hva er det som har gjort at du har fulgt saka fra starten?

- Den interesserte meg.

- Når tenkte du først at dette kunne dreie seg om et drap?

- Da de fant bilen. Kombinert med de andre opplysningene. Da tenkte jeg mitt.

- Eksemplarisk politiarbeid

Privatetterforskeren sier hans oppfatning er at politiet har opptrådt eksemplarisk fra starten.

- De har satt stab, viser systematikk og så har de involvert familien til kvinna. Det siste der er svært viktig: De er de som kjenner henne best, påpeker Abrahamsen.

Avslutningsvis trekker han fram funnet av bilen som en sentral faktor til grunn for søket.

- Med den hadde de et geografisk utgangspunkt. Veldig, veldig viktig, sier han.