- Det var et stort sjokk å finne det ut. I ettertid tenker jeg at om jeg bare visst noe, så skulle jeg ikke sluppet noen med øynene.

Det sier en turgåer som tilhører den såkalte "Tjukkasgjengen" i Ålesund, en turgruppe med avdelinger over hele landet. Vedkommende vil ikke stå fram med navn og bilde, men forteller om kvelden de gikk tur:

Passerte funnstedet

Onsdag var de 12 deltakere på den faste turen fra Gangstøvika, via Borgernes vei og til byparken. Derfra går noen av dem opp trappene til Fjellstua og fortsetter runden tilbake til Gangstøvika. Turen startet klokken 18, og turgåeren anslår at de kom til Fjellstua litt over sju. Der tok de en liten pause, før de gikk langs stien der den drepte kvinnen ble funnet lørdag.

Funnstedet ligger bare et par meter nedenfor stien. Politiet anslår at Anja Weløy Aarseth parkerte bilen i Fagerlia mellom klokka 19.00 og 19.40 den samme dagen. Hvis hun jogget rett til Fjellstua ville hun i normalt tempo kunne være der i samme tidsrom.

Se også: Hun kan ha sett Anja

- Påfallende kledd

- La dere merke til noe spesielt denne dagen?

- Jeg har prøvd å huske detaljer, og kan ikke huske om vi møtte kvinna. Men til politiet har jeg fortalt om en mann vi møtte langs Borgernes vei. Vi var flere som reagerte på påkledningen. Den var veldig uvanlig, mørk og frakkeliknende med hette. Og han hadde caps og solbriller, som om han ønsket å være litt kamuflert, sier turgåeren.

Tipset tidlig

Turgåeren tipset politiet allerede før vedkommende visste om at det var en savnet person i området. Bakgrunnen var ranet mot Pluto-kiosken på Nørve, som ikke ligger langt unna. Politiet aksjonerte i området i samme tidsrom.

Beskrivelsen passer svært godt til signalementet politiet gikk ut med etter ranet.

- Jeg tenkte at det måtte være interessant i den forbindelse. I ettertid har jeg tenkt at han kunne være aktuell i begge saker, og jeg har snakket med andre som har observert det som trolig er den samme mannen oppe på Aksla etter at vi møtte ham.

"Tjukkasgjengen" er svært hyppige brukere av fjellet, og turgåeren mener det var uvanlig mange på fjellet denne kvelden.

- Det var akkurat passe turvær, og vi møtte mange, sier vedkommende.

600 tips

Politiet har så langt fått inn rundt 600 tips i saken. Det har vært flere observasjoner av det som vitner betegner som mistenkelige personer i området. En kvinne fortalte lørdag til TV2 om det hun oppfattet som to menn med spesiell oppførsel i området.

Les også: Politihelikopteret observerte mistenkelig mann

- Vil ikke la oss skremme

En av ildsjelene bak "Tjukkasgjengen", Bjarnhild Høgset, sier at deltakerne er preget av det som har skjedd. Selv var hun ikke med på tur på Aksla den aktuelle onsdagen.

- Det er veldig trist og tragisk, og spesielt når det skjer nær ei turløype som vi bruker så ofte. Vi tenker selvsagt på familien.

- Hva tenker dere om å gå tur der i fremtiden?

- Vi går alltid mange samlet, og kommer nok ikke til å slutte å bruke fjellet. Jeg synes det er viktig at folk ikke lar seg skremme fra det, sier hun.